Sayfa 23/247 İlkİlk ... 1321222324253373123 ... SonSon
Arama sonucu : 1974 madde; 177 - 184 arası.

Konu: DENCM - Denizli Cam


  1. Arkadaslar Mrb,

    Yazisiyorum firma ile. Cevap verdiler bugun. Klasik bagimsiz denetim firmasi degerledi vs vs.. Bu satisin firmaya daha fazla yarar sagladigi gibi yorumlar yapmislar.
    2016 da magazacilik zarar etmis bu arada. Tabi degerlemede buna da bakmislardir. Yanliz satis zamanlamasi acayip olmus. Zarar edilen yil satis yapilmis...

    Benim de ilave sorularim oldu tabi. Sorumlarim asagidadir. Yanit gelirse paylasirim.

    ****

    Hizli yanitiniz icin tesekkurler.

    Soyle bir durum var yanliz. Pasabahce Magazalari bu gecen surede magaza sayisini ve cirosunu arttirmis durumda. Yurtdisinda ( Milano ) magaza acmis durumda. Nude ve Omnia markalarini yaratmis durumda. Firmanin zarar etmis olmasi yatirim kaynakli da olabilir.

    Denizli Cam nihayetinde halka acik bir firma. Hissedarlarinin magdur edilmemesi icin Sise Cam yonetiminin cok hassas davranmasi gerektigi gorusundeyim.

    Halka arz bir firma elindeki % 19,32 lik bir hisseyi halka arz olmayan hakim ortaga satti. Bu satis bir anda oldu ve bittikten sonra ortaklara aciklandi.

    * Neden hisse satis gorusmelerinin baslandigi kamu aydinlatma platformu ( KAP ) da aciklanmadi onceden?

    * Zamanlama olarak neden Pasabahce Magazalari nin zarar ettigi yil satis yapildi? Bu kadar acilmiydi durum?

    * Denizli Cam bu degerleme fiyatindan satmak zorundamiydi elindeki hisseleri? Bir cok yatirimcinin bu fiyatin cok cok uzerinde teklif sunabilecegi asikar. Bu sekilde satis ile hissedarlar magdur edilmiyor mu? Ornegin beher hisse basi 50 TL fiyati olsa ( ki bu hayal degil ) Denizli Cam in ve dolayisi ile hissedarlarin elde edecegi kazanc cok daha fazla olacakti. Inanin 3 - 5 hissedar da bir araya gelip bu fiyatin uzerinde bir teklif ile % 19,32 yi almak isterdik.

    Son olarak da; Denizli Cam in Pasabahce Magazalari ile bir ortaklik bagi kalmadi. Simdi bu magazaya olan satislarini yine Pasabahce Cam Sanayi uzerinden mi gerceklestirecek? Bu satis fiyati magazalardaki son satis fiyati bazinda mi olacak yoksa Pasabahce Magazalari kendi satis fiyatini kendisimi belirleyecek? Bu konuda bir aciklama yapmaniz gerektigini dusunuyorum ozellikle hissedarlar icin.

    Pasabahce Magazacilik hisselerinin elden cikarilmasi ile amaclanan neydi tam olarak? Nakit ihtiyaci? Sadelesme? Baska amaclar?

    *****

  2. Anlasilan daha uzun yillar buralarda olmaya devam edecegim. Gerekirse yargi yolu ile hakkimi arayacagim.

    Bu haber akislari ve aksiyonlar da onemli tabi. Ileride kullanilabilir.

    Bir haber bulursam seve seve paylasmaya devam edecegim.

    Herkese saygilar..

  3. #180
     Alıntı Originally Posted by captain7 Yazıyı Oku
    Anlasilan daha uzun yillar buralarda olmaya devam edecegim. Gerekirse yargi yolu ile hakkimi arayacagim.

    Bu haber akislari ve aksiyonlar da onemli tabi. Ileride kullanilabilir.

    Bir haber bulursam seve seve paylasmaya devam edecegim.

    Herkese saygilar..
    Emeğinize sağlık....Örnek bir çaba sergiliyorsunuz gerçekten....

    Nexus 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  4. Teşekkürler sayın captain7 ,
    emeğinize ve yüreğinize sağlık.

  5. http://www.bloomberght.com/haberler/...a-satin-aliyor


    Sent from my iPhone using hisse.net

  6. Arkadaslar,

    Ben SPK ya sikayete hazirlaniyorum. Bu hisse satisinin yeniden yapilmasini talep edecegim. Sonuc alamazsam mahkemeye gidecegim. Pasabahce Cam Sanayi A.S hakim ortak oldugu icin Pasabahce ve Sisecam a dava acmayi dusunuyorum. Bu hisse satisinin bizleri magdur ettigi acikca ortada.

    Ayrica; yillardir aklimda olan.. SPK nin 3 Ocak 2014 de yayinladigi "yaygin ve sureklilik arz eden islemler" maddesini baz alarak;

    Denizli Cam in urunlerini neden dogrudan Pasabahce Magazalarina satmadigi ve bu magazalarin cirosu ile Denizli Cam dan gelen yurt ici satislarin cirosunun uyumsuzlugundan yola cikarak incelenmesi gerektigini bildirecegim.

    Yillarca Dencm urunleri Pasabahce Cam Sanayi uzerinden Pasbabahce Magazalarina satildi. Pasabahce Magazalari ise kendi satis fiyatini kendi belirledi. Yani magazalar oyle bir komisyon ekleyerek satis yapmadi. Bu durum SPK mevzuatina aykiri bence. Daha komik olan ise Dencm bu magazalara % 20 ortakdi. Pasabahce ise % 80. Gelelim bu magazalarda satilan urunlerin oranina...

    Ekim 2015 de magazalarin genel muduru Esra Tokel hn in roportaji.. Diyor ki magazalarda satilan urunlerin % 45 i Denizli Cam fabrikasindan geliyor. Dikkatinizi cekerim yanliz, urunlerin diyor.... Magazalari gezenler bilirlerki bu urunler fiyat olarak diger urunlerden cok cok daha yuksektir. Benim tahminim ciro olarak % 60 - % 70 i Denizli Cam urunleri... Belki daha az belki daha fazla, sahsen daha az oldugunu dusunmuyorum.

    Peki pasabahce magazalari nin cirosu nedir? Yanilmiyosam 180 - 190 milyon TL civariydi.. Denizli Cam in cirosu ne kadardi 2016 sonunda? 64 milyon TL civari... Yani magazalarin cirosunun % 30 - 35 ine denk geliyor.


    http://www.dunya.com/sirketler/pasab...-haberi-294237

    Neden Pasabahce Cam Sanayi A.S araya alindi yillarca? Halbuki Pasabahce Magazalari da bagli ortak statusunde oluyor.

    "Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bağlı ortaklıklarından Paşabahçe Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerinin bir hesap dönemi içerisindeki tutarının, kurul düzenlemeleri uyarınca kamuya açıklanan yıllık finansal tablolarda yer alan aktif veya brüt satışlar toplamının % 10’undan fazlasına ulaşacağı öngörüldüğünden, bu raporda Şirketimiz tarafından 2017 yılında Paşabahçe Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ne yapılan satışların, sözleşmeli üretici kapsamında gerçekleştirileceği, satım fiyatlarının, transfer fiyatlandırmasına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde önceki yıllar ve piyasa koşulları ile uyumlu olarak belirleneceği öngörülmüştür."


    Sisecam ve Pasabahce Cam Sanayi A.S yonetiminin biz Denizli Cam hissedarlarini magdur ettigi cok acik.

    Is ve emek propangadasi yapip sukse yapmaya calismiyorum. Ama o Denizli Fabrikasinda kavurucu sicaklarda urunlere nefesini veren ve alin teri doken insanlarin emegine saygi duyun bari.

    Yaziktir, gunahtir... Bizler bu firmanin katma degerinin cok farkindayiz. Bu ve diger forumdaki bir cok arkadasin da bu buyuk degerin ( Denizli Cam ) Is Bankasi - Sisecam grubu calisanlarindan cok daha farkinda oldugu asikar.

    Yillardir bekledik ve beklemeye devam ediyoruz Denizli Cam i bir gun fark ederler diye. Oysa geldigimiz noktada karsimiza cikan ise bambaska bir durum...

    Halka acik bir firma varken ortada, halka acik olmayan firmalarin lehine olacak toptan satislar, hisse satislari..

    Bu isin pesini birakmayacagim arkadaslar. Etrafimda olan ve hisseye yatirim yapan arkadaslarimi da bilgilendirdim. Hic ama hic oyle bir niyetimiz yok.

    Spk ise spk, dava ise dava... mahkeme ise mahkeme...
    Gerekirse basin ve sosyal medya da da bu konunun gundeme gelmesi icin elimizden geleni yapacagiz. bu da halka arz hazirligi icersindeki Pasabahce ye ayrica bir reklam ivmesi kazandirir... Oyle ki reklamin iyisi kotusu olmaz diyenler de var )

    Saygilar... sevgiler...

  7. Tebrik ederim, küçük yatırımcılar hak aradıkca bu tarz yonetimler hizaya gelecektir.

Sayfa 23/247 İlkİlk ... 1321222324253373123 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •