Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by erinc Yazıyı Oku
    ben de 2019'a kadar sizinle aynı durumdaydım, ve hiç beyan etmedim...

2019'da ise, yasal limiti geçmeyecek şekilde kira geliri (gayrimenkul sermaye iradı) elde ediyor olacağım, kira + eurobond faiz gelirim de yasal limitin altında olacağı için, eurobond faiz gelirimi yine beyan etmeyeceğim (kira gelirimi beyan edip, ilgili istisna tutarı düştükten sonra kalan tutar üzerinden gelir vergisi ödenmem gerekecek, fakat kiraladığım gayrimenkul konut olmasına rağmen bir şirkete kiraladığım ve şirket benim adıma stopaj ödeyip muhtasar beyanname ile beyan ettiğinden dolayı tarafıma bir vergi yükümlülüğü doğurmaması gerekir, ilk defa bu sene tecrübe edeceğim o sebeple de paylaşmak istedim ki belki benzer durumda olan birsi kendi tecrübesini paylaşır)...
    Beyan sınırı, brüt kiranız (yani sizin adınıza ödenen stopajın kiraya eklenmesi sonucu bulunan rakam) ile eurobond faiz geliri toplamının üstünde kalmalı.

Saygılar.
    Saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Beyan sınırı, brüt kiranız (yani sizin adınıza ödenen stopajın kiraya eklenmesi sonucu bulunan rakam) ile eurobond faiz geliri toplamının üstünde kalmalı.

Saygılar.
    brut kira olduğu detayını belirtmemişim güzel bir noktaya parmak basmışsınız teşekkür ederim...

kira geliri için beyanname verip (4.000 liralık limitin üzerinde olduğu için), adıma yatırılan stopaj sebebi ile vergi vermiyor olmam gerekir, brüt kira + eurobond faiz geliri de yasal limitin altında kalacağı için eurobond faiz gelirini yine beyan etmeyeceğim...2020'de ise limit üstü olacağımdan dolayı beyan ediyor olmam gerekecektir...yaşayalım tecrübe edelim bakalım

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •