Originally Posted by
rxpu
Bir de kafama þu detay takýldý.Genel olarak bilgi için soruyorum. Ben bu paranýn vergisini (ücretlilerden kesilen gelir vergisi v.b) yurt dýþýnda zaten son kuruþuna kadar ödedim. Yani bu vergilendirilmiþ kazancým.
Böyle bir kazancý Türkiye'ye getirirken de mi %1 vergi ödemek gerekiyor? (Not: Türk vatandaþlýðýna sahip deðilim)
Benim bugüne kadar bildiðim daha doðrusu tahmin ettiðim yurt dýþýnda kazanýlan ama Türkiye'ye beyan zorunluluðu olmasýna raðmen beyan edilmeyen gelirler için (yurt dýþý veya off-shore satýn alýnan eurobond, tahvil v.b. gelirleri, yurt dýþý kira gelirleri, yurt dýþý temettü gelirleri v.b) böyle bir uygulama yapýldýðý.
sabahtan beri bu para mevzusu ama kritik bilgi yeni geliyor
vatandaþ deðilmiþsiniz..kanuni olarak vergi durumunuz ne mesela ? dar mükellef ?
vatandaþ olmadýðýnýza göre nasýl bir sýkýntý olabilir ki? o zaman bu kadar kasmanýn anlamý var mý? ..TR de yetkililer baþka bir ülkenin vatandaþýna "bu dolarlarý nerden buldun mu" diyecek.. bunu sorsalar bile ne kadar kasarlar?.. aksine TR deki bir bankaya dolar geliyor diye sevinirler..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer Ýmleri