Ya şu geyiği döndürüp duruyorsunuz da.. 6.8 üstünü dolar bir iki gün gördü. Benim hiçbir tanıdığım o fiyatlardan almadı. Alan varsa tam bahtsız bedevi misalidir.
6 lira deseniz neyse..
Bakın benim ağustos 2018 dolar krizinde hiç dolarım yoktu, sonrasında aldım. En yüksek alış fiyatım 6.10, en düşük 5.17 olmak üzere kademeli alım ve alsatlarla bugünkü maliyetim 5.64 liradır. Aldıklarımı da eurobonda yatırdığım için yüksek faiz alıyorum, faizi de hesaba katarsak maliyetim 5.46 liradır. Aradan geçen zamandaki TL faiz kaybını hesaba katarsak maliyetim 6.13 lira, eurobond değer kazanımını da hesaba katarsak son maliyetim 5.88 lira dolayındadır.
Şu anda kur 5.73, yani TL mevduat karşısında hala zarardayım, ama işte dolar krizinden sonra dolara girmiş biri olarak maliyetim budur, mevcut kurun 15 kuruş üstündedir.
Benden iyi maliyetlenen, daha dibi tutturanlar da vardır mutlaka, ama benden kötü maliyeti olan pek çok tanıdığım da var, ben kendimi iyiler arasında görüyorum.
Kısacası dolara krizden sonra giren tipik küçük yatırımcının maliyeti olarak ortalama 6 lirayı almak bence makul.
6.8-7-7.2 falan çok istisnadır.
Yer İmleri