-
Yaklaşık 4.5-5 milyon kişiyi (Aileleri ile toplamda belki 12-15 milyon kişiyi) ilgilendiren bir e-haciz dalgası var.
Hesaplar bloke edildiğine göre ödeme yapabilmek için bu kişiler bankacılık sistemi dışındaki paralara erişerek ödeme yapabilecekler.
Zira bankalar bankadaki parayı bloke ettiği için bu paraya dokunamıyorlar. (Ben öyle anlıyorum).
Net soru şu: Bu blokeyi kaldırmak için bu sayıları 5 ila 10 milyon arasında değişen kişi yastık altına çektikleri dövizi bozarlar mı?
Devlet bu güne kadar hayatı onlar için hiç bu kadar zorlaştırmamıştı. Şimdi ciddi anlamda kısıtlandılar hem de eskiden hiç olmadığı kadar.
Bu koşullarda yılıp yastık altı dövizleri bozup e-hacizleri kaldırmaya çalışırlar mı?
Devlet bugüne kadar gerçekleştirmediği bu denli sert bir hamle ile aslında TL tahsilattan çok yastık altını hedefliyor olabilir mi?
(Şu aşamada TL tahsilatın devlet için döviz likiditesi kadar kritik olmadığını düşünüyorum. TL likiditesini tcmb iç parasal çevrimde devlet lehine kolaylıkla ayarlayabilir)
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri