Alıntı Originally Posted by eRk43 Yazıyı Oku
Hocam şimdi benim aklıma şu takılıyor. kredi kartından para yatırmakta sorun yok tamam. ama parayı geri çekerken diyelim ki , hesap kesim tarihinden sonra çektim. dolayısıyla 500 euro yatırdıysam , hesap kesilince o 500 euroyu cepten ödemem gerekiyor. firmadan yatırdığım miktarı hesap kesimden sonra çekince kartta bir 500 euro veya karşılığı TL fazlalık olacak. bu parayı nasıl kullanacağız? yani gidip bankadan limitin üstünde fazla olan parayı çekebilir miyiz? yoksa o parayı ancak harcama yaparak mı kullanabiliriz?

bir de mesela bazı kartlarda harcama cinsinden ödeme yapılıyor. mesela 500 euro harcayınca , hesap kesimde de 500 euro ödeniyor. bu şekilde bankaların kur farklarından kazıklanmamış oluyorsun. ancak parayı geri çekme yine hesap kesimden sonrasına denk gelirse karta parayı yine 500 euro olarak mı çekebiliyoruz? yoksa TL olarak da talep edilebiliyor mu?
Yani bu sorular için deneme yaptım desem yalan olur. Kredi kartı ile ile kez para yatırmanızı yapın ve aynı tutarı aynı karta daha sonra çekin. Bir sonraki seferde ise kartla yatırsanız bile oluşan karı banka hesabınıza isteyin. Kredi kartına para çekmek bana hep saçma gelmiştir zaten. + Limit bile olsa kimi bankalar o parayı atm den çekerken size avans ücreti uygulayabilir.

Bu nedenle bir seferlik olmak şartıyla kart ile yatırdığınız tutarı kar ettiğiniz zaman yeniden karta çekin. Bundan sonraki seferlerde ise normal banka hesabınıza veya skrill hesabınıza çekin. Firmalar ilk sefer işlemini zorunlu tuttuğu için böyle yoksa onu bile kredi kartına çekin demem.