Alıntı Originally Posted by TrautMann Yazıyı Oku
Hocam merhabalar,
Bir zamanlae Uluun iicnde birşeyler yazmistiniz..
Şirketin kar marjı çok düşük(%1 ).
ama bu sene sonunda yeni fabrikanin açılacağı belirtilmiş..
Ne dersiniz tekrar dusunur musunuz?

MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
en son uluunu yorumlayıp olumlu görüş bildirdiğimde fiyatı 2,10 -12 civarı idi..(benim yorumlarımdan kısa bir süre sonra da hisse zaten harekete geçti...topikteki yorumlarım orda hala duruyor ...) yeni açılacak fabrikaları vardı...un satışlarının cirodaki payı %20 lerden %50 lere çıkacaktı..şirket bayiiler aracılığı ile un satışlarını artırmayı ve böylece kar marjını iyileştirmeyi hedefliyordu..son bilançosunu incelemedim ama fiyatını hep takip ediyorum...en son onu 3,28 civarlarında görmüştüm..şu anda 3,16 seviyesindedir...

un fiyatları da bu hisse için önemlidir...geçen gün fırıncım ile laf arasında konuştuk..ekmekleriniz sanki gramajları küçülüyor dedim...bana abi un fiyatları yükselmiş böyle giderse %20 kadar ya gramaşı düşürecez yada zam yapacaz dedi...demek ki un fiyatları yükselişte...bu yükseliş uluuna da destek verecektir..şu anda fiyat olarak hala yakından takip ediyorum olumsuz endekste dahi düşmüyor..buda bana bu hissenin daha gidecek yolunun olduğunu söylüyor..

yeniden alım için uluunu düşünmem çünkü ben diplerinde iken hisseleri almayı seviyorum...ama elinde bulunduranlar için hisse tut pozisyonundadır diyebilirim..gelecekte uluunun hem cirosu hem de karı artacak..uluun genelde ukrayna ,rusya gibi ülkelerden bakliyatı alıp bunu daha sonra uluslararası piyasalarda veya yurtiçinde satıyor...cirosunun %70-80 i bu ticaretten geliyordu...ama yavaş yavaş un satışlarındaki ciro yeni un fabrikaları ile birlikte yükselecektir...

ben size başarılar diliyorum..