google iyice zorba oldu.

Dünyada pek bi rakibi kalmayınca azdı gitti.

Birincisi cep telefonlarına koyduğu android işletim sistemi, sizi esir alıyor. Sanki telefonu bedava aldınız. Her aşamada sizi bişeylere zorluyor yada olmadık yerden reklam çıkarıyor.

Kardeşim bu zıkkıma tonla para verip alıyoruz. telefona dahil diye verdiğin yazılımlarda reklam gösterme serbestin yok. Olmaması lazım, ama meydan boş. Devlet devlet değil. Kanunları çıkaranlar, şirketlerin, halkı sömürmek karşılığında her yıl hediye ettiği en pahalı telefonları kullanıyorlar. Söz konusu olan patronsada hiç bir şeye ses çıkaramıyorlar. paraya satmış gibiler vekillik görevlerini.
Banka yazılımı kullanacaksın. Hop güncellemen lazım, google ın şurasına üye olmazsan güncelleyemezsin. Hop google ın şu hesaplarını birleştir, hop şunada izin ver, yetmedi üye ol... çüş abicim ya... kölenmiyim ben senin para ile aldım bu zıkkımı. paranla rezil ediyorlar ve maalesef şikayet eden yok. Millet alışmış.

İkincisi google un bilgisayarlarda yüklü tarayıcısı.

Dinazora döndü. Çok yavaşladı, çok fazla kaynak tüketiyor. Dahada kötüsü google reklamları. Sayfalarda sürekli bi reklam hareketi sağlıyor. Tıklayacağınız yeri tıklayamıyorsunuz, bakmışsınız alakasız yeri tıklamışsınız. Ayrıca dikkatiniz sürekli dağılıyor. Bol reklam koymanı anlıyorum, yazılar ortada ufacık kalıyor ama o reklamları sabit tut. kaza ile reklama tıklayalım diye olsa gerek, sürekli reklamlar gidiyor geliyor, sayfa yukarı aşağı sağa sola kayıyor. Her yıl kazandığı yüzlerce milyarı, biraz daha artırmaya çalışıyor.

Bunları yazmamında bir değeri yok onuda biliyorum... ülke ülke değil.

Hırsıza laf söyleyemezsin. Hırsızın mesleği o. Neden yapıyorsun diyemezsin. Yapman gereken polise onu yakalatıp, hakettiği cezayı almasını sağlamak.

Ama polis işini yapmıyorsa, ona ağır laf söyleyebilirsin. Seni korusun ve suçluları yakalasın diye her ay maaşından vergi veriyorsun. Polis işini yapmıyorsa, hırsızlar ortada cirit atar. O zamanda hırsıza değil polise laf söylemen gerekir.

Polisten kastım, halkın işlerini görmesi gereken, halkın vergilerinden maaş alan tüm kesimler. Başta vekil denen ne iş yaptığı belirsiz 600 kişilik zevat.