Artan

1,41 14.63 17:38
55,00 10 17:38
267,50 9.99 17:31
123,40 9.98 17:38
10.140,00 9.98 17:38
Artan Hisseler

Azalan

45,36 -10 17:37
47,70 -10 17:37
43,74 -10 17:38
283,50 -10 17:38
16,39 -9.99 17:38
Azalan Hisseler

İşlem

12.452.869.483,14 17:39
9.702.503.095,25 17:39
8.222.569.279,80 17:39
7.478.631.920,62 17:38
6.759.114.751,95 17:39
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6822 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    google iyice zorba oldu.

Dünyada pek bi rakibi kalmayınca azdı gitti.

Birincisi cep telefonlarına koyduğu android işletim sistemi, sizi esir alıyor. Sanki telefonu bedava aldınız. Her aşamada sizi bişeylere zorluyor yada olmadık yerden reklam çıkarıyor.

Kardeşim bu zıkkıma tonla para verip alıyoruz. telefona dahil diye verdiğin yazılımlarda reklam gösterme serbestin yok. Olmaması lazım, ama meydan boş. Devlet devlet değil. Kanunları çıkaranlar, şirketlerin, halkı sömürmek karşılığında her yıl hediye ettiği en pahalı telefonları kullanıyorlar. Söz konusu olan patronsada hiç bir şeye ses çıkaramıyorlar. paraya satmış gibiler vekillik görevlerini.
    Banka yazılımı kullanacaksın. Hop güncellemen lazım, google ın şurasına üye olmazsan güncelleyemezsin. Hop google ın şu hesaplarını birleştir, hop şunada izin ver, yetmedi üye ol... çüş abicim ya... kölenmiyim ben senin para ile aldım bu zıkkımı. paranla rezil ediyorlar ve maalesef şikayet eden yok. Millet alışmış.

İkincisi google un bilgisayarlarda yüklü tarayıcısı.

Dinazora döndü. Çok yavaşladı, çok fazla kaynak tüketiyor. Dahada kötüsü google reklamları. Sayfalarda sürekli bi reklam hareketi sağlıyor. Tıklayacağınız yeri tıklayamıyorsunuz, bakmışsınız alakasız yeri tıklamışsınız. Ayrıca dikkatiniz sürekli dağılıyor. Bol reklam koymanı anlıyorum, yazılar ortada ufacık kalıyor ama o reklamları sabit tut. kaza ile reklama tıklayalım diye olsa gerek, sürekli reklamlar gidiyor geliyor, sayfa yukarı aşağı sağa sola kayıyor. Her yıl kazandığı yüzlerce milyarı, biraz daha artırmaya çalışıyor.

Bunları yazmamında bir değeri yok onuda biliyorum... ülke ülke değil.

Hırsıza laf söyleyemezsin. Hırsızın mesleği o. Neden yapıyorsun diyemezsin. Yapman gereken polise onu yakalatıp, hakettiği cezayı almasını sağlamak.

Ama polis işini yapmıyorsa, ona ağır laf söyleyebilirsin. Seni korusun ve suçluları yakalasın diye her ay maaşından vergi veriyorsun. Polis işini yapmıyorsa, hırsızlar ortada cirit atar. O zamanda hırsıza değil polise laf söylemen gerekir.

Polisten kastım, halkın işlerini görmesi gereken, halkın vergilerinden maaş alan tüm kesimler. Başta vekil denen ne iş yaptığı belirsiz 600 kişilik zevat.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Dinazora döndü. Çok yavaşladı, çok fazla kaynak tüketiyor. Dahada kötüsü google reklamları. Sayfalarda sürekli bi reklam hareketi sağlıyor. Tıklayacağınız yeri tıklayamıyorsunuz, bakmışsınız alakasız yeri tıklamışsınız. Ayrıca dikkatiniz sürekli dağılıyor. Bol reklam koymanı anlıyorum, yazılar ortada ufacık kalıyor ama o reklamları sabit tut. kaza ile reklama tıklayalım diye olsa gerek, sürekli reklamlar gidiyor geliyor, sayfa yukarı aşağı sağa sola kayıyor. Her yıl kazandığı yüzlerce milyarı, biraz daha artırmaya çalışıyor.
    Bence bu kadarıyla kalsa dua edin.Şu birkaç örnek daha ürkütücü.Mesela bir teknoloji mağazında merak edip buzdolaplarına bakmıştım,eve döndüğümde kapağını açıp incelediğim buzdolabının reklamı bilgisayarımdaydı.Evde pil lazım olduğunda pil konusunu konuştuktan sonra yine bilgisayarıma pil reklamı düşmüştü.Evini satın aldığım kişi tapu işlemlerinin ardından facebook arkadaşı olarak tanıyor olabileceğim kişilere düşmüştü.Telefonla yapılan görüşmelerdeki bazı bilgileri kullanıp dolandırıcılık girişimini saymıyorum,kredikartıyla yaptığınız alışverişler zaten otomatik toplanıyr.Paranoyaklık olmayan birşeyi olacak zannetmektir ama olan şeylerden bahsettiğim için sağlığımda bir sorun yoktur diye düşünüyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Bence bu kadarıyla kalsa dua edin.Şu birkaç örnek daha ürkütücü.Mesela bir teknoloji mağazında merak edip buzdolaplarına bakmıştım,eve döndüğümde kapağını açıp incelediğim buzdolabının reklamı bilgisayarımdaydı.Evde pil lazım olduğunda pil konusunu konuştuktan sonra yine bilgisayarıma pil reklamı düşmüştü.Evini satın aldığım kişi tapu işlemlerinin ardından facebook arkadaşı olarak tanıyor olabileceğim kişilere düşmüştü.Telefonla yapılan görüşmelerdeki bazı bilgileri kullanıp dolandırıcılık girişimini saymıyorum,kredikartıyla yaptığınız alışverişler zaten otomatik toplanıyr.Paranoyaklık olmayan birşeyi olacak zannetmektir ama olan şeylerden bahsettiğim için sağlığımda bir sorun yoktur diye düşünüyorum.
    Benim gibi yapın akıllı telefon kullanmayın..
    İnternet bağlantısı olmayan 15 sene evvelki telefonlardan kullanın..
    Bu sorunların çözüldüğünü göreceksiniz..
    sosyal medya hesaplarınızı tamamen kapatın..
    İsm soyisim ile hiç bir hesabınız (hatta mail hesabı) bile olmasın..

O akıllı telefonların nelere kadir olduğunu yazsam aklınız şaşar..

ex-machine (film) seyredin..Orada bir sohbet geçiyor özellikle o kısıma dikkat edin..
    google netflix microsoft apple ..her deliğe internet sokulmasının amacının bilgiyi yaymak değil TOPLAMAK olduğunu anlamak lazım..
    google tesla şu bunun projelerini iyi inceleyin..
    uydu dan bedava internet projeleri sizce o yörenin insanlarını çok sevdiklerinden mi..??

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Benim gibi yapın akıllı telefon kullanmayın..
    İnternet bağlantısı olmayan 15 sene evvelki telefonlardan kullanın..
    Bu sorunların çözüldüğünü göreceksiniz..
    sosyal medya hesaplarınızı tamamen kapatın..
    İsm soyisim ile hiç bir hesabınız (hatta mail hesabı) bile olmasın..

O akıllı telefonların nelere kadir olduğunu yazsam aklınız şaşar..

ex-machine (film) seyredin..Orada bir sohbet geçiyor özellikle o kısıma dikkat edin..
    google netflix microsoft apple ..her deliğe internet sokulmasının amacının bilgiyi yaymak değil TOPLAMAK olduğunu anlamak lazım..
    google tesla şu bunun projelerini iyi inceleyin..
    uydu dan bedava internet projeleri sizce o yörenin insanlarını çok sevdiklerinden mi..??
    Sayın GUNDAWE :O akıllı telefonların nelere kadir olduğunu yazsam aklınız şaşar.. Mrk ettim.Bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim...
    Burada, tarafımdan yapılan yorum ve görüşler, YATIRIM TAVSİYESİ NİTELİĞİ kapsamında değildir.
    Borsada fırsatlar bitmez!!!Yeterki Rabbim Nasip etsin kazanmayı!!!

5.  Alıntı Originally Posted by ank11 Yazıyı Oku
    Sayın GUNDAWE :O akıllı telefonların nelere kadir olduğunu yazsam aklınız şaşar.. Mrk ettim.Bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim...
    İşlemci gücü olarak apollo programında kullanılan bilgisayardan daha güçlü..
    O kadarını diyim..
    Ben PC üzerinde AAA oyun ları en yüksek detayda oynayan bir gamer ım ..
    İşin ilginci 2016 yılında aldığım ekran kartı şuan 2K da güncel oyunları en yüksek grafik ayarlarında oynatıyor..
    Oyunlar PC yi en fazla yoran yazılımlar..
    2016 dan sonra en az 4-5 seri yeni ekran kartı çıktı..
    Keza işlemcilerden günden güne gelişiyor..
    Neden..
    5 senelik bir işlemci bile bütün işlerimizi mükemmel bir şekilde yaparken neden daha yüksek işlemci gücü üretiliyor..
    Yazılım da inanılmaz gelişmeler var..
    Algoritmalar özellikle..
    Misal facebook un inanılmaz bi database aynı zamanda..
    Kaç milyar üyesi var..
    Misal bir ülkeye savaş açıldığı zaman o ülkede insanların duygusal gelişmeleri analiz takip ve bu yönde politikalar geliştirmek mümkün mü..?

Bir cismi 3 metre yukarıdan attığımız zaman yere çarpma hızı havadaki nem dünyanın dönüş hızı cismi atan elin derisinde o anki minik kas hereketleri elin nem oranı atan kişinin gücü yer malzemesininin üretim teknikleri mm nin 100 de birindeki maddesel yoğunuş şu bu
    10.000 lerce değişkeni hesaplayarak yüzde 99.9 oranında atılan cismin tam olarak ne şekilde düşüp nereye yuvarlanacağını hesaplayabilir sek..
    Geleceğe seyahat etmiş olur muyuz..

Bu süre hesaplama süresi 10 sene olursa hayır..
    Ama cisim daha yere düşmeden 1 sn den kısa zamanda olursa evet..

Bunun için de işlemci gücü ve süper algoritmalar lazım..

Cep telefonları yeni nesilde adeta usb dan kablo ile bağlanılmışcasına ellerinden düşmüyor..
    cep telefonu ile kanlı canlı bir organizmanın tüm duygu düşünce dürtü algı tepki planları hayalleri..
    Bunları elde edebilir miyiz..?
    Edersen bu bilgiyi ne amaçla kullanabiliriz..?
    Misal daha hayal aşamasında bu hayalleri onlara satabilir miyiz.
    Daha satış aşamasında bu hayallerin gerçeğe döndüğü andaki hayal kırıklıkları için ne gibi dahiyane çözümlerimiz var..
    Siz yaşadığınız hayatı kendi tercihleriniz mi sanıyorsunuz..??

Topiğe rahatsızlık verdik sanırım uzun yazarak..
    Bu işlerin ardında tekrar yazıyorum..
    Bilgiyi yaymak değil..(bu kadar bilgi toplumunda bu kadar cahillik zaten)
    Amaç bilgiyi toplamak..

İçten yanmalı motorun bilinmediği bir yerde petrol un değerini anlayan çıkmaz demi..

ex machine diyorum yeniden..izleyin..

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •