Alıntı Originally Posted by ank11 Yazıyı Oku
Sayın GUNDAWE :O akıllı telefonların nelere kadir olduğunu yazsam aklınız şaşar.. Mrk ettim.Bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim...
İşlemci gücü olarak apollo programında kullanılan bilgisayardan daha güçlü..
O kadarını diyim..
Ben PC üzerinde AAA oyun ları en yüksek detayda oynayan bir gamer ım ..
İşin ilginci 2016 yılında aldığım ekran kartı şuan 2K da güncel oyunları en yüksek grafik ayarlarında oynatıyor..
Oyunlar PC yi en fazla yoran yazılımlar..
2016 dan sonra en az 4-5 seri yeni ekran kartı çıktı..
Keza işlemcilerden günden güne gelişiyor..
Neden..
5 senelik bir işlemci bile bütün işlerimizi mükemmel bir şekilde yaparken neden daha yüksek işlemci gücü üretiliyor..
Yazılım da inanılmaz gelişmeler var..
Algoritmalar özellikle..
Misal facebook un inanılmaz bi database aynı zamanda..
Kaç milyar üyesi var..
Misal bir ülkeye savaş açıldığı zaman o ülkede insanların duygusal gelişmeleri analiz takip ve bu yönde politikalar geliştirmek mümkün mü..?

Bir cismi 3 metre yukarıdan attığımız zaman yere çarpma hızı havadaki nem dünyanın dönüş hızı cismi atan elin derisinde o anki minik kas hereketleri elin nem oranı atan kişinin gücü yer malzemesininin üretim teknikleri mm nin 100 de birindeki maddesel yoğunuş şu bu
10.000 lerce değişkeni hesaplayarak yüzde 99.9 oranında atılan cismin tam olarak ne şekilde düşüp nereye yuvarlanacağını hesaplayabilir sek..
Geleceğe seyahat etmiş olur muyuz..

Bu süre hesaplama süresi 10 sene olursa hayır..
Ama cisim daha yere düşmeden 1 sn den kısa zamanda olursa evet..

Bunun için de işlemci gücü ve süper algoritmalar lazım..

Cep telefonları yeni nesilde adeta usb dan kablo ile bağlanılmışcasına ellerinden düşmüyor..
cep telefonu ile kanlı canlı bir organizmanın tüm duygu düşünce dürtü algı tepki planları hayalleri..
Bunları elde edebilir miyiz..?
Edersen bu bilgiyi ne amaçla kullanabiliriz..?
Misal daha hayal aşamasında bu hayalleri onlara satabilir miyiz.
Daha satış aşamasında bu hayallerin gerçeğe döndüğü andaki hayal kırıklıkları için ne gibi dahiyane çözümlerimiz var..
Siz yaşadığınız hayatı kendi tercihleriniz mi sanıyorsunuz..??

Topiğe rahatsızlık verdik sanırım uzun yazarak..
Bu işlerin ardında tekrar yazıyorum..
Bilgiyi yaymak değil..(bu kadar bilgi toplumunda bu kadar cahillik zaten)
Amaç bilgiyi toplamak..

İçten yanmalı motorun bilinmediği bir yerde petrol un değerini anlayan çıkmaz demi..

ex machine diyorum yeniden..izleyin..