Alıntı Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazıyı Oku
Soda/Sise bana da çok cazip görünüyor ancak DOAS'ta daha önce düştüğüm hataya mı düşüyorum acaba diye düşünüyorum şahsen. DOAS 17'lerden (temettü düşülmemiş hali ile) 10'lara düştüğünde çok cazip görünmüştü. O zamanlar hem dolar hem de faizler yükseliş trendine girmişti. Bu 2 kalemin ithalatçı bir firmayı çok olumsuz etkileyecek olması çok açıktı. (3,7'i gördü doas) Elbette biz bunu 2-3 sene acı çekerek öğrendik.

Hem Soda hem de Sise ihracat yapan şirketler. Eğer döviz orta vadeli iniş trendine girmişse hisse fiyatlaması bir süre daha can sıkmaya devam edebilir. Elbette şirketlerin temelini bilenler daha iyi yorumlar bu konuyu.

Demek istediğim sağlam şirketlerin hisse fiyatları tepeden çok uzak diye hisseye girmek her zaman az risk almış olmak anlamına gelmiyor.
İlginç gerçekten dumanı tutmeyen bir şirket ile karşılaştırma? Sonrasında ilave edilmiş tuvturk gelirleri vs vs ve bir patron şirketi, bu patronda Şahenk in oğlu Ferit. Vay vay vay. Yahu şu zamana kadar doas bir aracı taşeron firma mali getir sat. Bunun gibi yüzlerce bilgisayar firması var durumları kötü olup kapanan. Ayrıca biz bilancolariyla boğuşurken adamlar ww fabrikasını açmayı 5 yıl önceden planlamislardir.. bu süreçte zaten halka arzi az ve sığ olan hissede kim vardır acaba patrondan baska. Ama bu süreç ww yi bir Ford bir Tofaş gibi yaabilir. Geçmiş zamanı şimdiki ile şimdiyi ileriki zamanla karıştırmak anlamlı olmayabilir. Artık dumanı tutecek cunku.. ayrıca insanlar şuan deli gibi araç almiyordur, zaten rakamlarda gösteriyor. Hele ekonomi biraz dünya genelinde düzelsin elektrikli araca geçiş ivmelesin. Zaman.. ytd