Alıntı Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazıyı Oku
Ekonominin düzelmesi ile faizlerin düşmesi bence birebir örtüşen şeyler değil. Faizler %4ken de ekonomi iyi değildi şimdi de değil bana göre. Döviz fiyatlarının düşmemesi ise ülke için olumlu. Yıllarca diğer ülkeler için kolay pazar olduk. Çin yuanı bilerek değersiz tuttu yıllarca. Biz değerli TL peşinde koştuk. Umarım artık ders alınmıştır. Değerli TLnin ülkeye bir faydası yok.
Evet doğru noktalar yani içerde uretecen dışarı satacaksin, ucuz işçilik ucuz insan ucuzda ucuz. Ha bize pahalı, ne zaman bize ucuzlar o zaman refah seviyesi olur diyebiliriz. Bu şimdilik zor gibi, eğer böyle üretip satacaksak zaten dövizin düşmesini istemez kimse önce ülke güçlenir sonra bireyler. Bu da hemen döviz düşer bir iki yılda olmaz. Ben varlık fonunu askeriyenin oyak sistemine benzetiyorum. Böyle devam edilirse ki bence doğru olanda bu yabancı yatırımcının cebine bakilmaz. Para içerde sistemde kalır borç aramaya gerek yok. Faizlerde sistem dışı kalanlar için veya birçok şirketin nakite geçip dükkanı kapatip vadeliye vermemesi bakımından hep düşük kalmalı. Saygılar.