Üstadım, siz kağıda girdiğiniz dönemlerde hisse oldukça yükselmiş idi. Neredeyse zirveden alış yaptınız.
Tabi bunda hisseye olan güveniniz önemliydi.
Orge böyle ters köşe yapmayı çok sever. Şahsen ben de çok terste kaldığımı söyleyeyim. O zamanki psikoloji de farklı idi tabi.
Neyse, bu çıkışa Orge'nin eşlik edememesi oldukça sinir bozucu yatırımcıları açısından.
O yüzden, endeks yükseliyor bu da yükselsin diye bekliyoruz ama her hissenin şartları farklı.
Temel olarak analiz ettiğinizde bu fiyatlarda olmaması gerektiğini düşünüyorsunuz.
Eski fiyatı ile şu an 9,5 tl ediyor. Bu hisse 11 tl üzerini görmüş idi. Şu an hem ciro hem de faaliyet karı çok daha yüksek.
İşleri kriz ortamına rağmen çok da bozulmadı. Sektörün hareketlenmesi ile birlikte bize de ciddi hareket gelecektir diye ümit ediyorum.
Bazen iyi hisseyi siz görüyorsunuz. Piyasa geç davranabiliyor. Ancak sizin gördüğünüzü başkaları da görmeye başladığında yükseliş başlıyor. Öyle ki zarar eden şirketler bile tavan tavan gidiyor şu sıralar. Çimentolara bakın, hepsi satış ve karlılık açısından dökülüyor ama en az gideni %30-50 yaptı. Gelecek beklentisi satın alınıyor.
Bu ortamda ben rahatım. Düşükten alabildiğim kadar alacağım. Elbet fark edecekler. Sabırlıyımdır bu konuda. Bilanço bozulmaz, bir de güzel bir temettü vermeye karar verirse elimde tutmaya devam ederim.
Piyasanın güzel bilançoları mutlaka fiyatlamak gibi sevdiğim bir huyu vardır.
"Ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız"
Yer İmleri