adamlar kura hükmetme konusunda o kadar uzmanlastilar ki, eğer amaçlarına uygun değilse, kurun düşmesini de engelleyebilirler...ve kanımca kurun çıkmasını engellemekten daha kolay bir iş bu...
adamlar kura hükmetme konusunda o kadar uzmanlastilar ki, eğer amaçlarına uygun değilse, kurun düşmesini de engelleyebilirler...ve kanımca kurun çıkmasını engellemekten daha kolay bir iş bu...
evet kurun düşmesini engelleme konusunda ellerinde daha çok seçenek var..
şu anda yabancıların ve hukumetin çıkarları kesişiyor doların fazla artmaması noktasında.. ayrıca abd merkezli fed politikaları sadece Türkiye ye değil bir çok diğer gelişmekte olan ülkeye de avantaj sağladı kurlar konusunda..
dolayısıyla makro ekononomik tarafta ve siyasi kriz riskleri gibi noktalarda bazen isteselerde kurun çıkmasını engelleyemeyebilirler ancak düşmesini daha rahat engellerler: en basitinden döviz rezervlerini arttırmak için sürekli alım yapabilirler..veya faizleri sürekli düşürebilirler..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Kuru 6.5 civarına çekmeleri gerekiyor hep söylüyorum üretim üretim diyoruz ancak 6.5 ve üstü stabil kurda üretim yapılır, faizleri düşürüp devletin de çok ciddi harcamalarda tasarrufa gitmesi gerekiyor. Devlet memur alsın ona maaş ödesin saray yapana kadar! illa piyasayı canlandırmak istiyorsa...
Valla abi siz akıllı bi abi ye benzeseniz de
Üretim = China
Yazılım = India
Borcu yazmaya dilim varmıyor ama üretimle yazılımla da zor ödenir o ka para sürekli ertele ötele faizi ödesende ana parası baki Peki ne vakte dek? Bi alıcı biliyo. 2001 de o yılın şubatında niye moratoryum cektirmediler hala anlamış değilim
Öyle diye hiç bir şey yapmayalım mı? Bizi sınırsız övenlere nasıl gıcık oluyorsam yerin dibine gömenlere de öyle gıcık oluyorum, şu an Almanyada Audi mühendislik yazılımları sorumlusu ile yemek yiyorum mesela hiç india demiyor paso iş konuşuyoryaptıklarımızı söyleyince gayet saygı duyuyor. Bunlar olacak. Kur dostumuzdur.
Audi gibi marka degerin olsa tabi farkli olurdu da
Oncelikle pazarda cazibeli kârlı bi urun bulucan abi uretip pazara sunmaya
Zate diger insanlarda (rakip ulkelerin ekonomilerindeki) boyle boynunun ustunde kafada akil tasidiklarindan
ucak oto imali cep tel elektronik gibi sektorleri hep ele geçirmişler 640 milyar dolar borcu oderkene kendi kendimize dogru ve karli is kollari seceriz umarim oncelikle demekle yani hata mi ettim? Elbet bisey yapacan ama ne yapacan --- audi senin degil / sana ait bi deger olmadikca, bana ne / sana ne .. var olan marka degerini koruma ile sifirdan marka yaratma ayni sey mi? Sor bakalim o sorumlu herr bilmemkime ne diycek? Ne yapmaliyiz?
Abi kusura bakma biz boş muhabbet yapmıyoruz iş yapıyoruz şu an Turkiyede audi var mı? Yok. Benin işim audi yaratmak değil audi ye en uygun en mantıklı seçenek olmak en güzel teklifi sunup işi kapmak. Ben mühendisim işimde de kusura bakmazsan iyiyim gerisini ben düşünemeyeceğim çünkü düşünsem de faydası yok ben elimdeki imkanlarla ne yapabilirim ona bakıyorum bak bu akşam bile ülkemize katma değer sağladım huzur içinde uyuyacağım. Ne demiş atatürk vatanını en çok seven işini en iyi yapandır bitti.
Biraz önce 0552 li bir numaradan ev telefonumuzu arayan bir erkek, Karşıyaka Polis Karakolundan diye başladı söze...Hala kerizlenen insanlar var demekki. Ona kısaca kimi aradığını sordum. O benim kendimi tanıtmamı istedi. Ben de , daha aradığın adamın adını bilmiyorsun dedim. Kesti konuşmayı. Toplumu bu hale getirenler utansın.
Yer İmleri