Sayfa 271/721 İlkİlk ... 171221261269270271272273281321371 ... SonSon
Arama sonucu : 5765 madde; 2,161 - 2,168 arası.

Konu: Madam Despina

1.  Alıntı Originally Posted by xzabar Yazıyı Oku
    Teşekkürler üstadım liste için... Ben acemiyim baya bi verilen değerleri en garanti günlük kapanış değerleri olarak mi değerlendirmeliyiz. Saatlik grafiklerdeki saatlik kapanışlar günlük grafiklerde günlük kapanışlar olarak mi bakmalıyız.
    Liste günlük sayın xzabar.
    Strateji size kalmış. Teorik olarak; verilen periyotta desteğin altında, direncin üstünde kapanış gerçekleşmediği sürece koşul gerçekleşmiş sayılmaz.
    Ama bu stop ve direnci çok uzağa çekebileceği için.
    Bar kapanışı olmasa da atıyorum;
    "Direncin ve desteğin üzerinde/altında 3-5 kademe üstüne/altına hedef konabilir.
    Atıyorum 1 TL de direnç varsa, 1.0-1.03 arasında günlük bar kapanışı beklemeden pozisyona girilebilir veya 1.0-0.97 arası pozisyon kapatılabilir.
    https://www.kisavade.com/
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

2.  Alıntı Originally Posted by xzabar Yazıyı Oku
    Teşekkürler üstadım liste için... Ben acemiyim baya bi verilen değerleri en garanti günlük kapanış değerleri olarak mi değerlendirmeliyiz. Saatlik grafiklerdeki saatlik kapanışlar günlük grafiklerde günlük kapanışlar olarak mi bakmalıyız.
    Daha net bir örnek vereyim:

Söz gelimi #Skbnk günlükte 2.53 üzeri kapanış yaptığı için al vermiş olsun...
    Ama yarın gün içinde 2.50 ye kadar da sarkmış olsun fiyat.
    Bu durumda 2 strateji mümkün:
    1- 2.53 altına sarktığı anda stoplanabilir.
    2- (Örnek olsun diye söylüyorum)Görüntüye güveniyorsak, 2.50 altında saatlik(grafik saatliktir) kapanış yapmadığı sürece direnebiliriz:

Veya tersi de mümkün!!!
    Son düzenleme : obblomovv; 28-11-2019 saat: 20:28.

3.  Alıntı Originally Posted by xzabar Yazıyı Oku
    Veya tersine örnek!:
    1.72 maliyetli Vakfn var elimizde...
    Stopumuz günlük 2.64 tü. Ama paldır-küldür 2.04 e geldi.
    1.99 veya 1.93 seviyelerini anlık stop olarak koyabiliriz:

4. Özetle:
    Maliyet, enstrümana inanç, vade vb... Meşrebe göre strateji .

5.  Alıntı Originally Posted by obblomovv Yazıyı Oku
    Veya tersine örnek!:
    1.72 maliyetli Vakfn var elimizde...
    Stopumuz günlük 2.64 tü. Ama paldır-küldür 2.04 e geldi.
    1.99 veya 1.93 seviyelerini anlık stop olarak koyabiliriz:

Fena verdiler bunu amirim.

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn oblomovv,
    sb BJK coccinella güzel özetlemiş... ama eksik kalan bir şey var ( eksik olan bilgi vermek birikim sağlamaktır ve sanırım her daim işe yarar)...
    ben teknik anlamında zayıf hatta çiroz belki de sıfırım... aslında sıfırım. yatırım sistemim ise bir senet alıp kafamdaki değere gelmesini beklemek,,,
    mesela bundan önceki carrefoursa idi (muhtemelen 3-4 yıl sürdü), sonra ALCAR maalesef fiyasko oldu ve son 2 bilançodan sonra önce soğudum sonra olanları müthiş bir zararla sattım. son 1,5 2 yıldır bir dostun uyarısı ile ( ALCAR yerine Holding almak daha mantıklı olmaz mı demişti ve argümanlarını ileri sürmüştü bana da mantıklı geldi ve sn emekli kumandana buradan da teşekkür ediyorum) ALARK toplamaya başladım. aslında istediğim miktarı tam alamadım ama hedefime gelince atıp muhtemelen ana paramı ya dışarı çıkaracağım ya da başka senet alacağım...

sizi okuyorum ve anlamaya çalışıyorum. benim yaşımda tekniği anlamak zor ama bilgi birikimime faydası olur en azından ileride alzaymır olmayı engeller ... muhtemelen sonra alacağım senetlerde bana faydası olacaktır muhtemelen diğer arkadaşlardan da benim durumumda olanlar vardır. bu yüzden sessizliği boşa saymayın...
    itibarda dolaş da gel dediğini belirterek tekraren teşekkür ediyorum
    Ne Sayın obblomovv'un ne de buna benzer emek sahibi forumdaşların bu işleri itibar için yapmadıklarına inanıyorum. Yine de bu vesileyle ben de size teşekkür etmiş olayım...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

7.  Alıntı Originally Posted by slickman Yazıyı Oku
    Fena verdiler bunu amirim.
    Abi fena vermeleri için 1 hafta önceki fiyatın altında olması gerekmez mi?
    Elde mevcut ve zararda isek, ya yanlış yerde almış veya stoplamakta geç kalmışızdır...
    5 iş günü önce 1.86 imiş fiyat. Şimdi 2.04.
    Yanlış saymadıysam 7 iş günü önce 1.9 dan girmiş bizim listeye..

Edit: Düzeltme.

8.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Ne Sayın obblomovv'un ne de buna benzer emek sahibi forumdaşların bu işleri itibar için yapmadıklarına inanıyorum. Yine de bu vesileyle ben de size teşekkür etmiş olayım...
    İtibar belki önemli ve değerli bir şey olabilir...
    Lakin hiç tanımadığım insanlardan, tamamen sanal bir ortamda... İtibar bu değil benim kanımca.

Sayın BJK Coccinella' nın topiğine baktım bugün...
    Emek onunki. Benimki "tek seferlik kodu yaz. Sonra ekmeğini ye!" durumu.

Ama bu emeğin değersiz olma hali üzüyor haliyle.
    Ne motive eder insanı? Emeğinin bir işe yaradığını düşünmek en basit haliyle.

Sayfa 271/721 İlkİlk ... 171221261269270271272273281321371 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •