-
BBC America, Doctor Who'nun 12.sezonundan fragman yayinladi.
-
"Her sabah, ekmegimi kazanmak icin yalanlarin satildigi pazara giderim ve umut dolu olarak, diger saticilarla ayni hizaya girerim. / Chaque matin, pour gagner mon pain, je vais au marché où l'on vend des mensonges. Et plein d'espoir, je me range à côté des vendeurs. / Each morning, to earn my bread, I go to the market where lies are sold and, hopefully, I get in line with the other sellers."

https://www.youtube.com/watch?v=8yoKcFhBhIg
Nefret (Le Mépris, 1963) Jean-Luc Godard
-

—Dun gece neredeydin?
—Cok uzun zaman gecti, hatirlamiyorum.
—Peki bu aksam seni gorebilecek miyim?
—O kadar uzun sureli planlar yapmiyorum.
Kazablanka (Casablanca, 1942) Michael Curtiz
-
"Dua ediyorum cunku kendime engel olamiyorum. Dua ediyorum cunku caresizim. Dua ediyorum cunku icimden devamli dua etme ihtiyaci geliyor, uyurken, uyanikken. / I pray because I can't help myself. I pray because I'm helpless, because the need flows out of me all the time, waking and sleeping."

Golge Topraklarda (Shadowlands, 1993) Yon: Richard Attenborough
-
Fatih Sultan Mehmed'in oglu, Yavuz Sultan Selim'in babasi, Osmanli Imparatorlugu'nun 8. Padisahi (Sultan Bayezid-i Veli) II. Beyazit'in dogum yildonumu (3 Aralik 1447)
"Siz bu hukumdar Ferdinand'a nasil akilli diyorsunuz ki, kendi ulkesini fakirlestiriyor ve benimkini zenginlestiriyor."

"You venture to call Ferdinand a wise ruler, he who has impoverished his own country and enriched mine."
-
Amerikali portre ressami Gilbert (Charles) Stuart’in dogum yildonumu (3 Aralik 1755)
Miss Dick and her Cousin Miss Forster (1792 - 1797)

Christian Stelle Banister and Son, 1774
-
Fransiz deniz manzarasi ressami Claude-Joseph Vernet’nin olum yildonumu ( 3 Aralik 1789)
Naufragio (A Shipwreck in Stormy Seas, 1750)

The Shipwreck, 1772
-
Ingiliz deniz ressami Clarkson Frederick Stanfield'in dogum yildonumu (3 Aralik 1793)
Mount St Michael, Cornwall, 1830

The Battle of Trafalgar, 1836
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri