Sayfa 92/999 İlkİlk ... 42829091929394102142192592 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 729 - 736 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz V

1. En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Dolar iner çıkar ama kendi ekonomik gücümüzle üretimimizle güçlü bir ülke olalım, yazık bu kadar gence. Refah seviyemiz artsın.
    Serbest kur rejimi geri dönüp mevcut ekonomi yönetimi aklını başına alana kadar ben bir oynaklık beklemiyorum. Böyle iki ileri bir geri gider.
    Keşke zarar daha fazla büyümeden bu oyundan vazgeçseler.

3. Evet, en son kendi kendimize not verecek bir ajansa satın almıştık, ikinci el.
     Alıntı Originally Posted by komutan logar Yazıyı Oku
    Ne notu ya biz artik o derslerden cookkkktan atildik. Ogretmenleri iplemedik ve okula gitmiyoruz ne puani? Gecin artik puan muhabbetini. Okulu biraktik ogretmenlerin kiymetini bilmedik ve yakinda hayatin gerceklerini hayatin sillesini yiyerek ogrenecegiz.

4. Arkadaş burada şunu demek istemil sanırım; yabancıların alım yapmadan hatta tam tersine satışta olduğu bir ralli yaşanıyor.
    Bunun sebebi çok açık, çalışan herkesten kestikleri primlerle insanlara zorla hisse aldırıyorlar. Bu zorunlu bildiğim kadarıyla.
    Bu durumda borsa durmadan yükselir, girmek isteyen önden buyursun ben girmem.
     Alıntı Originally Posted by Hamza__Sütbıyık Yazıyı Oku
    2004 yılını değil , nasdaq geçişini milat alırsanız daha iyi olur çünkü HFT işlemler kolokasyon ile borsa istanbulda volatilitede ( fiyat hareketlerinde ) yadsınamaz karakteristik değişiklikler oldu. en basitidnden bir örnek vereyim piyasada kaç bireysel spekülatör trader atıyorum en basitinden bir www.wave59.com gibi üçüncü parti yazılımlardan destek alıyor yapay zekayı , patternları ( grafik üzerindeki formasyonları demiyorum ) , öncül olabilecek modelleri kullanıyor ... mesela piyasada bloomberg terminalde veya reutersde şu şu şu kelimeler geçtiğinde dow futureları % 1 artıya geçerse borsa istanbul vadeli kontrat 3 dk. içinde minimum % 0.40 lık tepki veriyor ( pattern örneği )... Londradaki işlemciler bunları da tarıyor yani ...

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Sanırım telekomun içini merveninkine boşaltmış
    Alabilir mi telekomun kini bir seferde acaba.
    Yoksa kademe kademe mi aldı.

6. Forumdaşlar sizi ikna edecek faiz nedir, faizler yeniden artsa portföyünüzden yabancı parayı çıkarır mısınız mesela?
    Ben 25-30% arasına razıyım, yabancı paramı bu faize satar tl ye park ederim. Bu ilk yıl. Sonra kademeli 18-20% arasına çekilmesini de normal görür yabancı paraya geçmem.

7. Bu yorum çok yanlış. Çoğu bist100 dahi olmayan Küçük hisselerde ben dahil ky çok kazandı pegasus gibi bir iki örnek hariç ucan kaçan bist 30 hissesi yok, oysa bi fonlar bist30 alıyorlar. Faizler düştü bilançolara göre şirketler ucuz kaldı ihracatçı şirketlerin bilançoları çok iyi geliyor bunlarda sert ralli yaşandı. Bist te henüz 2 doları geçemedik ki kriz fiyatıdır aslında. Henüz ne bir ralliden bahsetmek mümkün ne de bu alışların bist i artırdığından.
     Alıntı Originally Posted by GKl Yazıyı Oku
    Arkadaş burada şunu demek istemil sanırım; yabancıların alım yapmadan hatta tam tersine satışta olduğu bir ralli yaşanıyor.
    Bunun sebebi çok açık, çalışan herkesten kestikleri primlerle insanlara zorla hisse aldırıyorlar. Bu zorunlu bildiğim kadarıyla.
    Bu durumda borsa durmadan yükselir, girmek isteyen önden buyursun ben girmem.

8. 95 binlerden buralara geldi ne demek ralli yok ralli olması için ne olması lazım.
    Büyük hisseler banka hisseleri en az 15% yaptı hatta belki daha da primlenen vardır takip etmiyorum. Daha ne olsun, kafa kağıtlar için bunlar gayet iyi primdir.
    Zaten borsa istanbulda büyük şirketler dışında hiçbirine girmek doğru olmaz, safi kumardır.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Bu yorum çok yanlış. Çoğu bist100 dahi olmayan Küçük hisselerde ben dahil ky çok kazandı pegasus gibi bir iki örnek hariç ucan kaçan bist 30 hissesi yok, oysa bi fonlar bist30 alıyorlar. Faizler düştü bilançolara göre şirketler ucuz kaldı ihracatçı şirketlerin bilançoları çok iyi geliyor bunlarda sert ralli yaşandı. Bist te henüz 2 doları geçemedik ki kriz fiyatıdır aslında. Henüz ne bir ralliden bahsetmek mümkün ne de bu alışların bist i artırdığından.

Sayfa 92/999 İlkİlk ... 42829091929394102142192592 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •