En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Dolar iner çıkar ama kendi ekonomik gücümüzle üretimimizle güçlü bir ülke olalım, yazık bu kadar gence. Refah seviyemiz artsın.
Serbest kur rejimi geri dönüp mevcut ekonomi yönetimi aklını başına alana kadar ben bir oynaklık beklemiyorum. Böyle iki ileri bir geri gider.
Keşke zarar daha fazla büyümeden bu oyundan vazgeçseler.
Arkadaş burada şunu demek istemil sanırım; yabancıların alım yapmadan hatta tam tersine satışta olduğu bir ralli yaşanıyor.
Bunun sebebi çok açık, çalışan herkesten kestikleri primlerle insanlara zorla hisse aldırıyorlar. Bu zorunlu bildiğim kadarıyla.
Bu durumda borsa durmadan yükselir, girmek isteyen önden buyursun ben girmem.
Forumdaşlar sizi ikna edecek faiz nedir, faizler yeniden artsa portföyünüzden yabancı parayı çıkarır mısınız mesela?
Ben 25-30% arasına razıyım, yabancı paramı bu faize satar tl ye park ederim. Bu ilk yıl. Sonra kademeli 18-20% arasına çekilmesini de normal görür yabancı paraya geçmem.
Bu yorum çok yanlış. Çoğu bist100 dahi olmayan Küçük hisselerde ben dahil ky çok kazandı pegasus gibi bir iki örnek hariç ucan kaçan bist 30 hissesi yok, oysa bi fonlar bist30 alıyorlar. Faizler düştü bilançolara göre şirketler ucuz kaldı ihracatçı şirketlerin bilançoları çok iyi geliyor bunlarda sert ralli yaşandı. Bist te henüz 2 doları geçemedik ki kriz fiyatıdır aslında. Henüz ne bir ralliden bahsetmek mümkün ne de bu alışların bist i artırdığından.
95 binlerden buralara geldi ne demek ralli yok ralli olması için ne olması lazım.
Büyük hisseler banka hisseleri en az 15% yaptı hatta belki daha da primlenen vardır takip etmiyorum. Daha ne olsun, kafa kağıtlar için bunlar gayet iyi primdir.
Zaten borsa istanbulda büyük şirketler dışında hiçbirine girmek doğru olmaz, safi kumardır.
Yer İmleri