Velev ki öyle olsun, bu yazdıklarımın içeriğini değiştirir mi?
Ancak, ne zaman bir şey yazsam, bu 5 kat karda olan insanlar, acımasızca saldırıya geçiyor. Yazdıklarımın içeriği ile ilgili nedense yazmıyor.(her eleştiren o gruptan demiyorum) Ne yazdık:
1- Bu grubun algılattırmaya çalıştığı gibi, HUBVC'nin bir fonunun değeri 200 milyon DOLAR değil.
2- Bu şirketin yıllık net karı, hasılat kaynaklı değil, iştiraklerinin değeri ile ilgili. Geçen seneki yüksek karlılığın devamlılığının garantisi yok, aslında bu çok zayıf bir ihtimal. Türkiye'de şirket değerlendiricilerinin güvenilirliğine ise hiç girmedim.
3- Bu girişim şirketi gibi sadece halka açık bir çok girişim şirketi daha var. Girişim şirketlerinin ortak olduğu girişimlerin hepsinin birden bir kaç kat değerlenmesine pek imkan yok. HUBVC'yi diğer şirketlerden üstün gösterilmeye çalışılan şeylerden elle tutulur somut tek şey, yeni ortağı. Haber akışlarına ben pek vakıf olamadım.
4- Yazdıklarım hisse 13-14 lira iken yazılmıştır. 2,5 lira iken yazmadım ki, 2,5 lira iken yazılan yazıların , yapılan argümanların aynıları ile yanıt alıyorum. Mesela hisse 100 lira olsa, siz hala, yeni ortak, startsup vs var, dalın hisseye mi diyeceksiniz?
Sizin kazanmanız ile kaybetmeniz arasında benim açımdan fark yok
Ancak, burada birisi hissenin bir fonunun değerinin 200 milyon dolar olduğunu ima eden bir yazı yazdı, DÜZELTTİM
Bir başkası, yıllık karı sabit 20 milyonmuş gibi yazdı, DÜZELTTİM
Her şeyi bilmem ama bunlar çok basit temel şeyler. Ve düzeltme yapınca teşekkür alacağıma, yergi alıyorum. Bir teşekkür ya, düzeltme için, hissede olan ya da olmayan bir kişi teşekkür etmez mi. Evet, beklentim sadece bu.. Eğer yazdığım düzeltmelerde hata varsa, bildirin, onu da düzelteyim
Yatırım tavsiyesi değildir
Yer İmleri