-
Babam Icin’in (In the Name of the Father - Nel nome del padre) 26.yili (12 Aralik 1993, Irlanda)
-
Isvecli melodik death metal grubu Arch Enemy, ilk albumu Black Earth'u 12 Aralik 1996'da Wrong Again Records etiketiyle Amerika'da piyasaya surdu.
-
Amerikali roman, kisa oyku, senaryo ve oyun yazari Joseph Heller’in olum yildonumu (12 Aralik 1999)
"Bir insan sebze gibi yasayamaz."
"Nedenmis?"
Binbasi Danby'nin gozlerine uzak, sicak bir bakis geldi. "Sebze gibi yasamak hos olurdu," diye kabullendi ozlemle.
"Pis bir sey olurdu," diye yanit verdi Yossarian.
"Hayir, butun kuskulardan ve baskilardan uzak yasamak cok hos olmali," diye israr etti Binbasi Danby. "Ben sebze gibi yasamak ve hicbir onemli karar vermemek isterdim sanirim."
"Ne tur bir sebze, Danby?"
"Hiyar ya da havuc gibi."
"Ne tur bir hiyar? Iyi bir hiyar mi, kotu bir hiyar mi?"
"Ah, iyi bir hiyar gibi, elbette."
"Seni hayatinin zirvesindeyken koparirlar, dograyip salata yaparlardi."
Binbasi Danby'nin yuzu asildi. "O zaman kotu bir hiyar gibi."
"Seni curumeye birakirlardi ve iyi hiyarlarin buyumesine yardimci olman icin kullanirlardi."
"O zaman sebze gibi yasamak istemezdim, sanirim," dedi Binbasi Danby, huzunlu bir teslimiyetle gulumseyerek.

"A person can't live like a vegetable."
"Why not?"
“A distant warm look entered Major Danby's eyes. "It must be nice to live like a vegetable," he conceded wistfully.
"It's lousy," answered Yossarian.
"No, it must be very pleasant to be free from all this doubt and pressure," insisted Major Danby. "I think I'd like to live like a vegetable and make no important decisions."
"What kind of vegetable, Danby?"
"A cucumber or a carrot."
"What kind of a cucumber? A good one or a bad one?"
"Oh, a good one, of course."
"They'd cut you off in your prime and slice you up for a salad."
Major Danby's face fell. "A poor one, then."
"They'd let you rot and use you for fertilizer to help the good ones grow."
"I guess I don't want to live like a vegetable, then," said Major Danby with a smile of sad resignation.
-
Amerikali aktris Winona Ryder, 12 Aralik 2001’de Beverly Hills Saks Fifth Avenue’deki bir magazadan 4700 dolarlik giysi calarken yakalandi ve tutklandi. Daha sonra 20.000 dolar kefaletle serbest birakildi.

-
Amerikali yazar, tarihci ve kutuphaneci Dorris Alexander ‘Dee’ Brown’in olum yildonumu (12 Aralik 2002)
" O zaman kac kisinin oldugunu anlayamamistim. Simdi kocamisligimin su yuksek tepesinden gerilere baktigimda, yerde birbirleri uzerinde yigili duran bogazlanmis kadinlari ve cocuklari, hala o genc gozlerimle gorebiliyorum. Ve orada, o kanli camurun icinde bir seyin daha oldugunu ve o kar firtinasina gomuldugunu gorebiliyorum. Evet, bir halkin dusu oldu orada. Guzel bir dustu evet... Sonra bir ulusun umudu kirilip paramparca oldu. Artik yeryuzunun merkezi yok, olup gitti kutsal agac.”

"I did not know then how much was ended. When I look back now from this high hill of my age, I can still see the butchered women and children lying heaped and scattered all along the crooked gulch as plain as when I saw them with eyes still young. And I can see that something else died there in the bloody mud, and was buried in the blizzard. A people’s dream died there. It was a beautiful dream . . . . the nation’s hoop is broken and scattered. There is no center any longer and the sacred tree is dead.”
-
"Insan dunyasinda gercekten adalet var miydi ? Buna yanit verebilmek icin hayata iliskin bir bilgi kirintisi bile yeterdi. O terazi ikiyuzlu bir uydurmacaydi.Yeryuzu adaletinin insanlarla ilgisi son derece sinirliydi; adalet saraylari, belgeler, avukatlar ve yargiclar bu gercegi ortbas etmek icin sahnelenen basit bir farstan baska bir sey degildi. Iste orada toplasan insanlari gucendiren ve yaralayan buydu." Her Melek Korkunctur

"Esiste davvero la giustizia bel mondo degli uomini? Basta avere una conoscenza anche minima della vita, per potersi darsi una risposta.Quella bilancia è un'ipocrita finzione. La giustizia terrena riguarda infatti molto limitatamente gli esseri umani: palazzi, carte, avvocati e giudici non sono altro che una modesta messinscena per rendere meno evidente quella verità. Era questo che offendeva e feriva le persone là sotto."
-
“Ve kendime ait kucuk neselerim var, bir hapishanenin parmakliklari arasinda batan gunesin isiklari gibi, hala gelip tecridimde beni isitan cocukluk kalintilarim var: Bir hic, en kucuk bir firsat, yagmurlu bir gun, piril piril bir gunes, bir cicek, eski bir mobilya, bana bir dizi aniyi hatirlatiyor, hepsi gelip gecen, belirsiz, golgeler gibi silik anilar. Cayirlardaki papatyalarin ortasinda, otlarin ustunde cocuk oyunlari, cicek acmis calilarin arkasinda, altin sarisi uzumleri olan asmalar boyunca, kahverengi ve yesil yosunun ustunde, genis yapraklarin, serin golgelerin altinda; ilk yaslarin anilari gibi sakin ve gulen anilar, yanimdan solmus guller gibi geciyorsunuz.” Gustave Flaubert, Bir Delinin Anilari

"Et j’ai des petites joies à moi seul, des réminiscences enfantines qui viennent encore me réchauffer dans mon isolement comme des reflets de soleil couchant par les barreaux d’une prison : un rien, la moindre circonstance, un jour pluvieux, un grand soleil, une fleur, un vieux meuble, me rappellent une série de souvenirs qui passent tous, confus, effacés comme des ombres. – Jeux d’enfants sur l’herbe au milieu des marguerites dans les prés, derrière la haie fleurie, le long de la vigne aux grappes dorées, sur la mousse brune et verte, sous les larges feuilles, les frais ombrages. Souvenirs calmes et riants comme un souvenir du premier âge, vous passez près de moi comme des roses flétries."
-
“'Sonsuza kadar' var midir?' diye sormustun. Sana daha SIKICA sarilmistim. Kazaklarin, hirkalarin ve ruzgarligin altindan narin bedeninin canliligini ve sicakligini hissetmistim. Sadece 'sonsuza kadar' vardir,” demistim. / Esiste il 'Per sempre'? mi avevi chiesto. Ti avevo stretto a me con ancora più forza. Sotto lo strato di maglie, maglioni e giacca a vento, avevo sentito vivo e caldo il tuo esile corpo. 'Esiste solo il' per sempre' ti avevo risposto." Susanna Tamaro
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri