Sayfa 332/639 İlkİlk ... 232282322330331332333334342382432 ... SonSon
Arama sonucu : 5110 madde; 2,649 - 2,656 arası.

Konu: AKPAZ Akyürek tüketim ürünleri pazarlama dağıtım ve ticaret a.ş.

1.  Alıntı Originally Posted by muratz Yazıyı Oku
    Bu tahdada spek var... Bunları okuyup okuyup kis kis guluyordur.... Bugün bende alim verdim.. 38 ve 39 a 500 er yüz adet isbanktan..... Dun gece alim giren arkadasta 36 dan girmiş.... Satış yok idi ve 36 ya spek satış koymasa idi kâğıt 1000 lotla 38 yada 39 olacak idi.... Alan spek değil satan spek... Eslestirmenin mantığını ve aritmetiğini ağırlıklı ortalamayı anlamaya çalışırsanız bu isin matematiğini cozersiniz.... Bu arada mecburen banada 1000 adet 36 dan vermek zorunda kaldı.... Eğer lotlar satışa yazilmasaydi 36 daki alim bekleyecek ti... 37 ve 38 39 daki az satışlar satın alınacak ve kâğıt yükselecekti. Anlatabildimmi bilemiyorum...
    ınsaallah arıtmatık mantıgı ıle satmıstır spek
    aksı kotu senaryo acıklamalarınız ıcın tesekkurler

2.  Alıntı Originally Posted by Uhacettepe79 Yazıyı Oku
    Usta patron satmıyordur herhalde bu fiyatlara değil mı??? Hem bedava hem de sattığı zaman kapa bildirme zorunluluğu yok mu???
    aynen usta.kap bildirimi zorunlu.hani acaba dedim,milleti kıllandırmaya mı çalışıyo acaba diye.

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Emnis sermaye azaltımı yaptıktan iki buçuk ay sonra hisse fiyatı yükselmiş o arada patronda hisse satmış. Arşivdeki forumdan okudum yorumlara baktım. Bizdeki süreç ona benzeyebilir ama öncelikle bir üst pazara çıkmak gerekiyor. Bedelli sermaye arttırımı bu pazarda olmuyorsa her türlü sermaye azaltımı olursa öncelikle ana pazara geçmek için başvuru yapılacak...

Yani ters köşe yapmazlarsa ve sermaye azaltılması onaylanırsa öncelikle bir üst pazara çıkmak şart bu da fiyatı pozitif etkiler.

Diğer taraftan örnek 100 bin lot 40 bine iner fiyat 1 lira olur ama eldekileri toplamak için belli süre baskı kurup fiyatı aşağı çekerlerse örneğin 60 kuruş o zaman paramız buhar olur. Iki ucu boklu değnek diye tabir edilen bir süreç yaşayabiliriz.

2 ihtimal görüyorum bir genel kurul kararları + spk başvuru ve onayı fiyat çıkar hatta uçar

Iki fiyatı aşağı çekerler belki yıl sonuna kadar baskı ile yine alttan toplamaya çalışırlar belki o arada patron alım yapar sonra fiyat fiseklenir bahsedilen lotlari satmaya başlar...

Uzun vadede her türlü gidecek de 18 ay ve üzerinde bekleyenlerin minimum 6 ay daha beklemesi gerekebilir banka borçları ödenmeye başlanana kadar cidden bizim durumumuz hala muallak...

Seddülbahir tr1919 dialektik Kocamuglali muratz ve diğer arkadaşlar sizler ne bekliyorsunuz düşünceleriniz neler???

Geçmiş incelenince tüm bedelli sermaye arttırımı azaltılması ky aleyhinde gibi duruyor hatta sermaye azaltımı yapan yapmayı düşünen şirketlerden uzak durun bulaşmayın diye birçok yazı okudum durum ortada zaten rezil olduk daha da rezil olmak demek zaten zararda olan paramizin yarıya inmesi demek olabilir...

Yazdıklarım tamamen beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir

forumunuzu vaktim oldukca okumaya calisiyorum..
    kisiler üzerinden de polemik yaratmak istemiyorum..
    tarafsiz bir göz ve okuyucu olarak birkac sey yazmak istedim...

forumda 1 kisi forumu cok güzel yönlendirme görevi almis..bu kisi sürekli forumu yemliyor..sürekli gercekle pek alakasi olmayan konular ortaya cikariyor..bu konular üzerinden forumu idare ediyor..b
    benim tarafsiz gözlememim,1 kisi bu is görevlendirilmis..yatirimcilari yaniltama kasti ve yanlis yönlerdirme yapiliyor..
    belkide yaniliyorumdur...ama o kisinin yazdiklarini okuyunca ve forumda o yönde kaymalar olunca,,ben bunu anladim..

ayrica gözalti pazarindan cikmasi icin bu firmanin cok yol almasi gerekiyor..bu konular birkac kelime ile gecistirilecek konular degil..
    burada bircok arkadas büyük zarar atmis ve beklmede ..tabiki üzücü ve zor bir durum..borsanin altin kurali birileri kaybedecek ki,birileride kazansin..aci ama maalesef öyle..illaki hisseler birilerinin elinde patlamasi gerekiyor..

birde su yönden bakmak lazim..bu sirketin borclari belli.bu sirketi kurtarmak mi daha karli..yoksa bu sirketin iflasa sürekleyip borclardan kurtulmakmi..
    yani demek istedigim borcu ödemek mi avantajli..yoksa iflas edip baska bir firma ile yola devammi..

5. TTK Madde 376 – (1) Son yıllık bilançodan, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının yarısının zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşılırsa, yönetim kurulu, genel kurulu hemen toplantıya çağırır ve bu genel kurula uygun gördüğü iyileştirici önlemleri sunar.

(2) Son yıllık bilançoya göre, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının üçte ikisinin zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşıldığı takdirde, derhâl toplantıya çağrılan genel kurul, sermayenin üçte biri ile yetinme veya sermayenin tamamlanmasına karar vermediği takdirde şirket kendiliğinden sona erer.

Yorum:Mevcut durumda 2.fıkra hükümlerine tabiiyiz.Emisyon mahsubu sonrası 1.fıkraya tabi olacağız.Sermaye azaltımı kararı da çıkarsa,1.fıkraya tabii olmaktan da kurtulacağız.

2.fıkrada yer alan,"sermayenin 1/3'ü ile yetinmeye karar verme" kısmını uygulamaya koyabilirler.

Ertem

Cezam akşama bitiyor ;)

6. Şöyle bir ihtimal daha var... 8.madde ilişkili alacağa faiz işletilmesinden vazgeçildiği ibra edilip buna karşılık sirketin sermayesine denk gelecek kadar hakim oraklar şirkete faizsiz finansman sağlayacak....

7.  Alıntı Originally Posted by deliizmir Yazıyı Oku
    forumunuzu vaktim oldukca okumaya calisiyorum..
    kisiler üzerinden de polemik yaratmak istemiyorum..
    tarafsiz bir göz ve okuyucu olarak birkac sey yazmak istedim...

forumda 1 kisi forumu cok güzel yönlendirme görevi almis..bu kisi sürekli forumu yemliyor..sürekli gercekle pek alakasi olmayan konular ortaya cikariyor..bu konular üzerinden forumu idare ediyor..b
    benim tarafsiz gözlememim,1 kisi bu is görevlendirilmis..yatirimcilari yaniltama kasti ve yanlis yönlerdirme yapiliyor..
    belkide yaniliyorumdur...ama o kisinin yazdiklarini okuyunca ve forumda o yönde kaymalar olunca,,ben bunu anladim..

ayrica gözalti pazarindan cikmasi icin bu firmanin cok yol almasi gerekiyor..bu konular birkac kelime ile gecistirilecek konular degil..
    burada bircok arkadas büyük zarar atmis ve beklmede ..tabiki üzücü ve zor bir durum..borsanin altin kurali birileri kaybedecek ki,birileride kazansin..aci ama maalesef öyle..illaki hisseler birilerinin elinde patlamasi gerekiyor..

birde su yönden bakmak lazim..bu sirketin borclari belli.bu sirketi kurtarmak mi daha karli..yoksa bu sirketin iflasa sürekleyip borclardan kurtulmakmi..
    yani demek istedigim borcu ödemek mi avantajli..yoksa iflas edip baska bir firma ile yola devammi..
    Borç tüzel kişiliğe ait haklisin başka firmadan devam edebilirler haklisin ama bu senaryoda borctan kurtulamazlar...

Çünkü hangi banka marj eklemeden ipotek almadan şahsi kefalet almadan bu kadar parayı verir ?

8.  Alıntı Originally Posted by TR1919 Yazıyı Oku
    TTK Madde 376 – (1) Son yıllık bilançodan, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının yarısının zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşılırsa, yönetim kurulu, genel kurulu hemen toplantıya çağırır ve bu genel kurula uygun gördüğü iyileştirici önlemleri sunar.

(2) Son yıllık bilançoya göre, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının üçte ikisinin zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşıldığı takdirde, derhâl toplantıya çağrılan genel kurul, sermayenin üçte biri ile yetinme veya sermayenin tamamlanmasına karar vermediği takdirde şirket kendiliğinden sona erer.

Yorum:Mevcut durumda 2.fıkra hükümlerine tabiiyiz.Emisyon mahsubu sonrası 1.fıkraya tabi olacağız.Sermaye azaltımı kararı da çıkarsa,1.fıkraya tabii olmaktan da kurtulacağız.

2.fıkrada yer alan,"sermayenin 1/3'ü ile yetinmeye karar verme" kısmını uygulamaya koyabilirler.

Ertem

Cezam akşama bitiyor ;)
    Usta sizin gibi mali uzman değilim. Rica etsek bizim anlayacağımız dilden daha açık yazabilir misiniz?

Akşama yorumlarınızı dört gözle bekleyeceğim iyice abandone oldum artık çok baydı evde huzur kalmadı...

Sayfa 332/639 İlkİlk ... 232282322330331332333334342382432 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •