Sayfa 85/1001 İlkİlk ... 3575838485868795135185585 ... SonSon
Arama sonucu : 8002 madde; 673 - 680 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI III ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Panda nefes alabiliyor musun?😀😀
    üstadım, Allah için konuşmam gerekirse traderpanda dostumuz hatalı davranıyor. tte konusunda sen her zaman temkinli olunması gerektiğini, bu fonun tam bir kumar olduğunu, yani her an için çok hızlı uçma veya uçuşlar sonrası da çok hızlı çakılma ihtimali olduğunu sürekli vurguladın. bu tür spekilasyonların yoğun olduğu hisselerde belli bir zaman sonra hızlı çöküşler olur. bazan da öyle bir hava verilir ki sanki hiç düşmeyecekmiş gibi tam satarsın, daha da uçar gider ve bu uçuşun nerede duracağını bizler zaten yüzde yüz bilemeyiz. 2017'de aselsan, bir ay içinde 27'den 47'ye fırladı. o yıl ise on liradan 47'ye fırladı. sanıldı ki hiç düşmeyecek. dostumun biri bir arkadaşına 20 liradan aldırdığı aselsanı ne olur ne olmaz diye 30 liradan sattırmış, çünkü kendisi altın falan tutarmış. arkadaş ta bu meret bir noktadan sonra düşer. kârını alıp çıksın. birkaç ayda yüzde 50 kâr yeter diye düşünmüş. sonra ne olmuş biliyor musun? aselsan 47'ye doğru uçunca bu arkadaş, kendisine birkaç ayda yüzde 50 para kazandıran arkadaşıyla selamı sabahı kesmiş. sebebi de, neden yükselen kâğıdı sattırdınmış? ulan aselsan 47'ye çıktı ama sonra faciha oldu. halâ 20 lirayı geçemiyor. sen ise 30'dan satıp üstüne çok ucuz fiyattan tekrar altın alıp bir dünya da oradan kazandın. ama bu işler malesef böyle oluyor dostum. sen kesinlikle iyi niyetli hareket edip bu kumarda belli bir noktadan sonra kârınızı alıp Allah'ınıza şükredin ve şansınızı zorlamayın diyorsun ama kötü oluyorsun. bu durum, hiç te adil değil ve bu yüzden yazmak istedim . bu fon belki bir ayda bir yüzde 50 daha giider veya çöker. ama bizler küçük yatırımcıyız ve parayı zor şartlarda kazanıyoruz. bu yüzden bu kadar maceraya atılmayıp daha öngörülebilir şekilde yatırım yapmalıyız. bir de şu var, madem karşımızdaki insanın fikrine katılmıyoruz, o zaman forumun altın kuralını unutmayacağız. geçenlerde tcd sattığım gün sen benim fazla sitresli olduğumu düşünüp tamamen fid'e geçmemi önerdin ama ben geçmedim. sebebini de açıkladım, üstadım tesbitlerin doğru ama sandığın kadar sitresli değilim, sadece doların yükselişinden çekindim deyip bu tavsiyeye uymadım. hatta yaptığım hatayı telafi etmek için daha çok tcd aldım. uzun lafın kısası, burada fikirlerimizi söylüyoruz. kimse kimseye al veya sat diyemez. fikrini söyler, mantığımıza yatarsa değerlendiririz, yatmazsa son kararı kendimiz veririz. bol kazançlar dileğiyle

2. Dün apara kanalında 2020 tartışması vardı.
    Orada A1'den Belgin hanım 2020 için çokta iyimser değilim dedi.
    Enflayon çift haneli olacak,
    MB faizi %16 civarında,
    Büyüme 3 civarı,
    2020 BİST kapanışını ise 88 000 bekliyorum dedi.
    Sebepler ise genel olarak dış dünyada ABD seçimi ve bizde de s400 ile doğu akdeniz meselesi idi.
    Kendisi isabetli öngörüleri olan birisidir.
    Tahminleri çok ilginç geldi bana.

3.  Alıntı Originally Posted by paracantası Yazıyı Oku
    altın fon ları dün ons kapalı olması ve dolarda sabit kalmasına ragmen düşüş yaşamışlar bizi çaktırmadan öpüyorlar mı ??
    Altın fonlarının fiyatlamasıyla ilgili 10-15 günlük geçmiş verilere göre bakmıştım bir ara ama bir sonuca ulaşamadım. Sanırım fiyatlamayı altına dayalı kira sertifikası karıştırıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Sayin asmustafa

Riskine gore az vermiyormu yani?!
    1-2 günlük değerlendirme az veya çok olduğunun göstergesi olmaz Sn.Shangil. Fon zaten hergün sabit %0.1-2 yapan bir fon değil. Varsa bildiğiniz hergün %0.1 sabit getiren fon ona girelim

5.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    120 bin ongoruyorsunuz fon neden direk hisse alacaksiniz
    Dogru hisse 10 kat fazla kar
    haklısınız da benim kağıtların hepsi son 1 yılda %50 vermiş

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Dün apara kanalında 2020 tartışması vardı.
    Orada A1'den Belgin hanım 2020 için çokta iyimser değilim dedi.
    Enflayon çift haneli olacak,
    MB faizi %16 civarında,
    Büyüme 3 civarı,
    2020 BİST kapanışını ise 88 000 bekliyorum dedi.
    Sebepler ise genel olarak dış dünyada ABD seçimi ve bizde de s400 ile doğu akdeniz meselesi idi.
    Kendisi isabetli öngörüleri olan birisidir.
    Tahminleri çok ilginç geldi bana.
    Aslında bu ongorude BİST kaybediyor olsa da, bizler için iyi olan şu ki, enflasyona biraz daha yakın getiri ve ppf ile. Şu an ppf'ler dediğiniz gibi mevduatın bile altında, kaldı ki mevduat da reel faizin altında. Zaten şu an gerçek enflasyon 2 haneli, keske bu değeri saptirmadan hesaplasalar da ppf'lerde kalabilsek

Hayrani ustadim dusunceleriniz icin cok tesekkurler...

8.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Altın fonlarının fiyatlamasıyla ilgili 10-15 günlük geçmiş verilere göre bakmıştım bir ara ama bir sonuca ulaşamadım. Sanırım fiyatlamayı altına dayalı kira sertifikası karıştırıyor.
    hocam dediğiniz arka kapı sertifikalar bunlarında karanlık noktası bu demek ki neyse yarın görecez ons iyi dolar normal , mantıklı tahmin yapmaya calışıyoruz %0,2-0,5 arsı getirmeli sertifikalardan destek gelse desem köstek oldular bir kaç gündür .d

Sayfa 85/1001 İlkİlk ... 3575838485868795135185585 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •