İnsanoglu, zaman gibi en büyük bir özgürlük ve sonsuzluk boyutunu, anlaşılır ve ölçülür olmaktan çok küçülterek, onu yıllara aylara saat ve saniyeler ve hatta onlarin da en küçük birimlerine kadar bölerek kendini en genel ve en büyük tutsaklığa mahkum etmiştir.
Özgür insan öncelikle zamana tabi olmayan, onu tanımayan ve hesabını tutmayan insandır...
Bu bilinçle hepinizin yeni yılını kutlar mutlu nice güzel günler dilerim...
Yeni yıl ,eski yıl,doğumgünü falan aslında hiç sevmem.Biten zamanlarda insanlar neden sevinir ve eğlenirler ki.Al işte ömürden bir yıl daha gitti.Aslında kutlanacak hiç bir şey yok.O yüzden boşverin bu işleri mutlu olun daima,zamandan bağımsız mutlu ve sevdiklerinizle olun.
Ey kör bu yer gök boştur boş
Bırak onu bunu da gönlünü hoş tut hoş
Şu durmadan kurulup dağılan evrende alacağın bir nefestir
O da boştur boş
Yahu adama bakın, kaç yıl önce evren kurulup dağılıyor falan diyor, kozmolojiyi şiirde kullanıyor bu hayyam bence dahiydi.
pamuk prensesi bilmem ama yukarıdaki İTÜ vakfiyla ilgili yazıdaki 40.000 mezun üye, Mülkiye marşinin sözlerindeki "ey vatan gozyaslarin dinsin yetiştik çünkü biz" ifadesiyle işaret edilen zor zamanlarda imdada yetişen kahramanlar gibi...benim sempatim vardır İTÜ nun , ODTÜ nun mezunlarına...69 kusagiyiz biz...😉
Annem anlatmıştı.Esnafın biri her akşam dükkanı kapatırken bugün de zarardayız diye dükkanı kapatırmış.Komşusu bakmış bir iki değil her gün aynı şey oluyor,yahu demiş ben yarın dükkanı kapatayım benim müşteriler de komşuya gitsin çok para kazansın da zarardayım diye üzülmesin eve mutlu gitsin.Dükkanını açmamış akşam gizlice komşuyu izlemiş,bakmış kapatırken gene söyleniyor komşu,allahım bugün de zarardayız diye dükkanı kapatıyor.Kızmış hemen dışarı çıkmış,yahu demiş ne açgözlü adamsın benim dükkan kapalıydı bütün müşteri sana gitti hala zarardayım diyorsun sen ne açgözlüsün demiş.Komşusu yahu ben onun için zarardayım demiyordum ki,ben ömürden bir gün daha gitti diye üzüldüğümden öyle diyordum demiş.Aslında hüzünlü zamanlar bu bitiş dönemleri,acısı hissedilmesin diye bu yılbaşı eğlencesi işi çıkarılmış bence)))))))
Yer İmleri