Vergi konusunda benim hiç bir kuşkum yok bu inaçtan değil araştırdıkça bulduğum kaynaklardan tutarlı bir sonuca ulaşabildiğim için.
1-2 gün önce eurobond faizinin temiz alım fiyatına göre nasıl vergilendirilmesi gerektiğine dair yazımı okudunuz mu bilemiyorum.
Orada iki seçenekten bahsettim a ve b şeklinde:
a seçeneği olması durumunda itfadaki vergi M.Bingöl'ün makalesinde var:
https://www.finansgundem.com/yazarla...yazisi/1001321
b seçeneği olması durumunda kuponlardan düşüm yapılması konusunda örnek olmadığı için kafalar karışık haklı olarak. Ben bu durum için de bir örnek buldum. Yani genel tebliğdeki kupon başına düşen prim miktarının gerçekten eurobond örneğinde geçerli olduğuna dair.
Aşağıdaki resim Ernst & Young'un vergi kılavuzundan
Yıldızları koyduğum paragrafı okuyun lütfen. EY her kılavuzun yapması gerekirken yapmadığı açıklamayı yapıyor. Altını yeşil çizdiğim yerin meali şu; vergi problemini a seçeneğine göre çözüyorum çünkü b durumu geçerli değil. Yani bir eurobond vergisi hesaplamasında "kupon başına düşen prim tutarına" atıf var. Yine aynı kılavuzda alım-satım probleminde de benzer bir atıf söz konusu.
Sonuç olarak eurobond faizinin vergilendirilmesi ile ilgili kaynaksız veya örneksiz bir konu kalmamış oluyor.

Yer İmleri