Bu süreçte beni asıl şaşırtan ise Paşabahçe'nin büyüklüğü oldu. Ben onu Borcam, bardak çanak satan bir kaç mağaza sahibi şirket sanıyordum ama nerdeyse Soda kadar büyükmüş.
Bu süreçte beni asıl şaşırtan ise Paşabahçe'nin büyüklüğü oldu. Ben onu Borcam, bardak çanak satan bir kaç mağaza sahibi şirket sanıyordum ama nerdeyse Soda kadar büyükmüş.
Dün telefonda Hande hn da aynısını söyledi bana. Şirketin yaptığı açıklamalar haricindeki her şey onu söyleyenleri bağlar. Herkes bir şeyler diyor kafalar karışıyor.
Amaaaa bu birleşme işlemi de sonuçta Kaka Kola'nın formülü gibi de gizli bir şey değil, az çok üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyor kuruluşlar. Onun için de eyleme geçildi kimi hisse alındı kimisi satıldı falan. At izi it izine karıştı.
Ama birleşme olduktan sonra yeni hisseye rağbet çok olur diye düşünüyorum. Uzun vade, temettü cart curt ayağına herkesin portföyünde yer alır.
bugün toplayacak az sanki.
Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.
Demedi deme İbrahim, Yiğit Bulut bizi izliyor.
İş bankasının zararınaysa İş Bankası vazgeçer yok faydasinaysa Hükümet onaylamaz belki .
Birleşme istemediğim için aklıma böyle şeyler geliyor çok da şeyetmemek lazım.
Ben şöyle birşey yaptım doğrumudur yanlışmıdır ?
riski bölmek için yarısını satıp şişe aldım mantıken öyle geldi.
Uzun vadede kim ne derse desin aslan payı Soda nındır bu birleşmede.Taşlar bi yerine otursun bakalım hele....Ayrıca bu günkü fevri hareketlere pek aldanmayın derim.
Önceden öteki köyde defalarca yazdım.Şişe yönetimine her zaman güvendim.Bir karar aldılarsa kılı kırk yarmışlardır mutlaka.Şişe gurubunun amiral gemisi herşeyi SODA dır.Bunu kimse inkar edemez.Değerlemenin hakkaniyetli olacağını düşünüyorum.İnş. beni bugüne kadar yanıltmadılar yine yanıltmazlar diye düşünüyorum.Ayrıca şu kısa dönemdeki sert ve dengesiz alım satım hareketlerine dikkat edilmesi ortalığın durulması ve netleşmesini beklemek akıllıca olur.
Soda eski hali ile beklentisi çok güçlü ve teknik olarakta çok iyi bir durumda idi.Uzun vadede beklentilerimi herkes biliyordur ve benim konumumda yani uzun vadeci pek çok Soda yatırımcısı olduğunu biliyorum.Şişe gurubu şimdi daha değerlenen ve hem Bıst içinde hemde Dünyada konum olarak çok daha albenili ve güçlü bir şirket oldu .İşte Şişe yönetiminin bence ilerisi için Şişe gurubunun selameti ve gücünü koruduğu gibi sürekli arttırıcı oranda olacak şekilde yapılacak olan değerlemenin bu yönünü önemle dikkate alacaklardır.Unutulmamalı ki Soda yoksa Şişe gurubu Topal ördek gibidir.
Merak ettiğim Soda ya bağlı iştiraklerin özellikle Cam elyafı ve ötekilerinin grup içinde konumları nasıl olacak acaba.?Zaman herşeyi gösterecektir.Yeterki üzmesinler hisse sahiplerini özellikle Soda cılari.Yoksa sanırım iş mahkemelere düşecektir diye düşünüyorum.İnş. gerek kalmayacak Bist in daima 1 numara şirketi Şişe grubu olacaktır.Hayırlısıyla....Bu zamanlar sakin olun.Hissenizi kaptırmayın şu çakal trader bozuntusu şeytan ayetlerine. Uzun vadede Soda karlı çıkacaktır bu işten.Sadece sukunetle sabırla beklemek gerek bence tabiiki.Heehhh...Oyun içinde oyun.Sakince sabırla bekliyorum.Kazanan Sodacılar olacak....
Yukardaki yazıları yazanı bilen bilir, merak edenler vardı, diğer köyde yazmış.
Yer İmleri