Elinde ACC olanlar kizmakta haklısınız ama benim iki ay önce aldığım bütün fonlar içinde en yüksek getiri Acc'de. İlk başlarda %3 felan zarar varri ama sonra toparladi. Bence bu fonu uzun vade düşünün.
Elinde ACC olanlar kizmakta haklısınız ama benim iki ay önce aldığım bütün fonlar içinde en yüksek getiri Acc'de. İlk başlarda %3 felan zarar varri ama sonra toparladi. Bence bu fonu uzun vade düşünün.
mkk bilgiler..
FON Günlük Getiri (%) ACC 0,0780 EID 0,7223 KRF 0,1831 OPB 0,2225
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Herkez bi fondan sikayetci o yuzden %20 yapmak lazim her fonu tte girecektim dususude cok olur %20 tte abd duzelince %20 aft %eib yapmak lazim
Perşembe günkü düşüşten değişkenler ve hisse fonların etkilenmesi hadi normal ama şimdi baktım da elimdekilerden GMA, KTM ve ZPC de neredeyse onlar kadar düşüş yaşamışlar. Zaten son bir aylık performansları ppf kadar bile olamamış. Artık sepetmiş katılımmış, mutlak getirymiş böyle fonları almayacağım gereksiz oluyorlar.
Ppf, borçlanma, az miktarda da hisse ve değişken dışına çıkmam. Altın için geç kaldık herhalde ama şu sıralar eurobond fonu ve yabancı hisse fonları alınır mı acaba ona karar veremedim.
Doviz fonlari hakkinda bilgi verebilecek varmi onlari hic arastirmadim dolarin artmasindanmi etkileniyorlar acaba şu siralar girilirmi? Eurobondlar cdslerden etkileniyor ve dolardan etkileniyor diye biliyorum ama doviz fonlari iyi getirmis bu siralar girsekmi?
Dolarda geri çekilme beklemeyin. 6.00 dan daha aşağıya düşmez diye düşünüyorum. Diğer taraftan da dış ticaret açığına bakmak lazım. Enflasyon sürekli artarken doların yerinde sayması beklenemez. Eğer öyle olursa alacağını bir gün toptan alır. Sonra da ne oldu da dolar yükseldi diye sorup dururuz.
Perşembe günü altın veya döviz fonları dışında nerdeyse tüm fonlar düştü. Düşüşün nedeni yine suriye gerginliği geçmişte de oldu bence ppf den çok daha fazla getiriyor fon sepeti fonları ve değişkenler ortalamada. Ppf son baktığımda aylık %0.80 lerdeydi. Enflasyon bile aylık %1 civarında olduğunu düşünürseniz bence kötü bir risk değil. Değişken fonlar bile perşembe düşüşüne rağmen bugün %0.60 lardalar hala.
Yer İmleri