Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
Arada bir yazıyorum , bu vesileyle tekrar hatırlatayım, çok düşük komisyonla ve vergisiz dolar alıp satmak, önceden şartlı/pasif emir girmek isteyenler borsadaki USDTRf kodlu hisse senedini alıp satabilirler, birebir dolara endekslidir, aracı kuruma hisse senedi komisyonu ödüyorsunuz (örneğin ben binde iki komisyon ödüyorum), dezavantajı olarak da mevduat faizi alamıyorsunuz ama faizler zaten kuş olmuş, bir de sanırım kardan %15 vergi var (emin değilim). Alım satım makası diye bir şey yok ama likit hisselerdeki gibi alıcı satıcı arasında tek kademe olmuyor işlem olmadığında bazen birkaç kuruş fark oluyor.
Benzer şekilde altın ve gümüşe endeksli hisseler de var.

Borsada bu işlemler ve diğer alternatifler zaten var. Sizin de yazdığınız gibi ; aracı kurum öpüyor, sonra kardan %15 gidiyor. Ayrıca 24 saat al-sat yok. FX de özellik 24 saat aı- sat olması, makasın çok küçük olması. Bankaya kızdığımız nokta da aslında FX adıyla milleti kandırarak bir süre haksız gelir etmeleri. TEB FX de açıldı ama kullanan hemen hemen yok. Bunların sonu da aynı olur. Şeffaflık para işlerinde esastır.