Alıntı Originally Posted by Vekil1924 Yazıyı Oku
Hayırlı akşamlar arkadaşlar..
Twiterdan bağlantı kurduğum bir hissedaşımdan öğrendiklerimi aynen aktarıyorum.

Hissedaşımız yakın zamanda Cimere mail atmış.

Mailde şöyle diyor;

TK ya göre 2008 yılında belirlenen Anonim şirketler için minimum sermaye için belirlenen 50 bin TL nin geçen 12 sene boyunca güncellenmediği gözükmektedir. 2008 yılıdaki 50 bin TL nin bugünkü enflasyon ve yeniden değerleme karşılığı 200 bin Tl seviyesindedir. Bazı halka açık şirketlerin sermayelerinin hala güncel rakamlarla çok komik kaldığı ortadadır. Nasıl her sene tüm matbuu işlere ve vergilere yeniden değerleme yapılıyorsa aynı şekilde azami sermaye miktarlarınında aynı oranda değişmesi gerekmez mi? Kaydileştirilmiş sermaye ekonomiye katkı sağlamaz mı? Bugün 50 bin TL ye bakkalın sigara rafı doldurulamazken 50 bin TL sermaye ile A.Ş. kurulabilmektedir. Şirketlerin bilancoda gizledikleri yeniden değerleme ve geçmiş yıl karlarının sermaye eklenmesi ile ekonomi canlandırlabilir. Kaldı ki 12 yıldır hiçbir şekilde güncellenmeyen bir ekonomik kavram olabilir mi? Tüm AŞ lere sermaye artırım taahütü şartı getirilmelidir. mevcut şartlarda halka açık şirketlerin sermayelerinin minimum 5 milyon TL olması gerekmektedir. Ayrıca yeniden değerleme ve geçmiş yıl karları adı atında bilanco içinde saklanan tüm kazançlarının bilancoda tutma sürelerinin 3 yılla sınırlanması gerekmektedir. 15 yıldan beri bu bilanco kalemlerinde biriken tutarlar ekonomiye kazandırılmalıdır.
Bu konuda hazine bakanlığı ve konuyla ilgili bürokratların son 12 yıldır bu sorunu görmezden gelmelerini anlayamıyorum.

ve sonucunda aldığı cevap.

Bakanlığımız yetki ve görev alanı itibariyle önümüzdeki süreçte yapılması muhtemel mevzuat çalışmalarında değerlendirilmeye sunulmak üzere kayıt altına alınmıştır.

evet arkadaşlar bu tek başına konuya hakim bir hissedaşımızın başarısıdır.

yazının resimli halini görmek isteyenler
twiterdan

@Borsaybtas hesabında paylaştım görebilirler.

Gazeteler, Vekiller, Yerli yabancı şirket yöneticileri, Cimer, Bimer, Spk, Yakında yapılacak genel kurul toplantısı her kanal sonuna kadar zorlanacaktır.

Bu arada metni kopyalayıp cimere gönderecek arkadaşlara uyarım metni değiştirmeden yollamayın aynısı olmasın bunuda yazıyı cimere yollayan abimiz söyledi.

Bir işi başarmak için önce o işin delisi olmak lazım.
Merhum Necmettin ERBAKAN

Bir insanın hem pozisyonunda haklı olması hem de sıkı sıkı yerinde oturması çok nadir bir durumdur. Bunun öğrenilecek en zor şeylerden biri olduğunu farkettim. Bir hisse senedi işlemcisi ancak bunu öğrendikten sonra büyük paralar kazanabilir.
Jesse Livermore
Desteklerinizi bekliyoruz.
Twiterda güçlenelim
Yibitaş Hissedarları
@Borsaybtas