herkese merhaba
iki tane matriks formülü için yazıyorum parametreler aşağıdaki gibidir
1. son kapanış çubuğuna göre işlem hacmi bir önceki çubuk kapanışına göre en az 2 kat yada daha fazla artan hisselerin listesi. örnek: seanslık saat 14.00 kapanış barının seanslık saat 10.00 kapanış barına göre hacmi tl bazında en az 2 kat yada daha fazla artmış hisselerin listesi
2. son kapanış çubuğuna göre işlem hacmi (türk lirası bazında)bir önceki çubuk kapanışına göre en az %50 artmış veya daha fazla artan hisselerin listesi
şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar dilerim
formüller matriks explorer içindir
merhaba,
matrikse defalarca yazdım ve telefonla sordum. tatmin edici bir cevap yok. yardımcı olursanız çok memnun olurum. şimdiden teşekkür ederim.
matriks veri terminali ve matriks iq sayfasında şöyle der ;Minimum Sistem Gereksinimleri: Cpu: i5 5. Nesil, i7 5. Nesil veya üzeri, 2.0Ghz ve üzeri, Ram: 8 GB, Disk: SSD Disk 30 GB boş alan, Harici Ekran Kartı
U serisi işlemcilerde i7 de olsa base GHZ 1,8'den başlıyor. Örnek ;
https://www.cpu-monkey.com/tr/cpu-in..._i7_10510u-940
yukardaki işlemcinin 1,8 ghz base frekansı var. Ama turbo ile daha yüksek değerlere çıkıyor. Hiç bilgisayardan anlamıyorum, matriks minimum 2,0 ghz demiş
aranızda yeni nesil U serisi işlemciyle matriks /ideal kullanan var mı ? mesela İQ Matriks geelceğin terminali.
Ne dersiniz ?
tick datadan istediğiniz granülde barları kendiniz (örneğin 1sn., 5sn., 1dk. veya her ne isterseniz) üretebilirsiniz.
Önce Matriks gerçekleşen işlemlerden t&s (zaman satış) verileri günlük .csv dosyalarına kaydedin. Sonra hepsini tek bir .csv dosyasına dönüştürün, sonra da istediğiniz sembolü istediğiniz bar periyoduna göre veri seti oluşturabilirsiniz.
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam merhaba. 1-5 ve daha büyük periyotlarda geçmiş veriyi birleştirip kullanmasını öğrendim. Yinede çok teşekkürederim. Ancak size şunu sorabilirmiyim. Tick datayı (gerçekleşen işlemlerden t&s (zaman satış) diye belirttiğiniz olayın nasıl yapılacağı konusunu daha detaylı yazabilme şansınız varmı. Matriksi kullansakta çok ileri seviyede hakim değilim. biraz daha detaylı anlatırsanız çok memnun olurum.
sabah 9:40 ile akşsam 18:14 arası işlem yapmasını kod olarak yazabilecek varmı ?
Yer İmleri