Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 59 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Soru: Temettu verdikten sonra hisse fiyatı (-) EKSİ ye düşer mi?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Arkadaşlar olay gayet basit.

Biz burada temettünü gerçekliğini ve spekilasyonu konuşmuyoruz. Konuştuğumuz şey KAÇ PARA KAZANACAGIMIZ

herşey spekilasyon olsa ne olmasa ne ? Bunu bize bir etkisi yok ki mesela temettü spekilasyon değil dedik diyelim. Ee yani ? ne kazandım ? Temettüyü anlamlandırmaya çalışmıyoruz konuştuğumuz şey Bu temettü bana ne katar benden ne alır ? Faydalımı zarar lı mı ?

-----------------

Ev kirası ve temettüyü aynı kefeye koyamıyoruz.

Çünkü Ev aldıgınız ve kiraya verdiğinizde İlk ay kirayı aldınız diyelim 1000 TL evin değeri 1000 TL düşürülüyor mu ?

10 yıldır kıra aldıgınız ev en sonunda satmaya karar verdiniz. Alıcıda buldunuz bu alıcı 10 yıldır 1000 TL kira aldın onları evın degerınden düş diyor mu ????????? Demiyor.

FAKAT HİSSE SENEDİ temettü VERDİĞİNDEEE HİSSENİN DEĞERİNDEN BUNU DÜŞÜYORLAR İŞTE

Hissse değerine mecburen bakmak zorundasınız. Çünkü kar edip etmemeniz tamamıyle hisse fiyatına bağlı %500 temettüde alsanız

Hiç düşünmüyormusun madem bu kira gibi bir para oke temtetüden 1 gun once al ertesi gün karı cebe indir ? niye kar edemedıgınızı düşünmüyor bunun ustune kafa yormuyormuyormusunuz ?

1. yıl elınde tutup 1 yıl sonrada aynı seyı yapsan yıne hiçbirşey elde edemıyorsun ?

Peki ya olay ne bu 1 senede ne değişirse kar elde ediyorum. ?????

Tabi ya hisse fiyatı yukarı giderse. ee abi ozman temettü olsa ne olmasa ne ?

Sorusuyla karsı karsıya kalmıyormusunuz ben hayret edıyorum.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku

Ev kirası ve temettüyü aynı kefeye koyamıyoruz.

Çünkü Ev aldıgınız ve kiraya verdiğinizde İlk ay kirayı aldınız diyelim 1000 TL evin değeri 1000 TL düşürülüyor mu ?

10 yıldır kıra aldıgınız ev en sonunda satmaya karar verdiniz. Alıcıda buldunuz bu alıcı 10 yıldır 1000 TL kira aldın onları evın degerınden düş diyor mu ????????? Demiyor.

FAKAT HİSSE SENEDİ temettü VERDİĞİNDEEE HİSSENİN DEĞERİNDEN BUNU DÜŞÜYORLAR İŞTE

Hissse değerine mecburen bakmak zorundasınız. Çünkü kar edip etmemeniz tamamıyle hisse fiyatına bağlı %500 temettüde alsanız

Hiç düşünmüyormusun madem bu kira gibi bir para oke temtetüden 1 gun once al ertesi gün karı cebe indir ? niye kar edemedıgınızı düşünmüyor bunun ustune kafa yormuyormuyormusunuz ?

1. yıl elınde tutup 1 yıl sonrada aynı seyı yapsan yıne hiçbirşey elde edemıyorsun ?

Peki ya olay ne bu 1 senede ne değişirse kar elde ediyorum. ?????

Tabi ya hisse fiyatı yukarı giderse. ee abi ozman temettü olsa ne olmasa ne ?

Sorusuyla karsı karsıya kalmıyormusunuz ben hayret edıyorum.

Doğrudan babamın yaşadığı olayı anlatayım.

Babam, yanlış hatırlamıyorsam 2014 yılında, Ege Bölgesi'ndeki turistik bir ilçeden dükkan satın almaya karar verdi. Dükkanın fiyatı 480000 tl. Satıcıyla görüştükten sonra düşünüp karar verme süreci 2-3 ayı buldu. Kesin kararını verdiğinde satıcıyla yeniden görüştüler. Fiyat ve şartlar aynıydı. Tek bir şey hariç, satıcı dükkanı bir süredir satamayınca boşta kalmasın diye bir yıllığına 40000 tl karşılığında kiraya vermiş. Bu arada turizm bölgesinde böyledir, dükkanlar aylık değil yıllık kiraya verilir. Hatta bazı bölgelerde evler bile yıllık kiraya verilir. Babamın amacı dükkanı kendi işletmekti ancak dükkan halihazırda bir yıllığına kiraya verildiği, kontrat imzalandığı için ne işletmesi ne de bir yıl boyunca kira geliri elde etmesi mümkün olmayacaktı. Dolayısıyla yapılması gereken yapıldı ve dükkanın bir yıllık değeri, toplam değerinden düşüldü. Babam dükkanı 440000 tl'ye satın aldı.

Şimdi sizin kira gelirinin toplam değerden düşülmediğini zannetmenizin nedeni bu bahsettiğim örneğe pek fazla rastlanmaması ve Türkiye genelinde gayrimenkullerin aylık kiraya verilmesidir. Satın aldığınız evin 1 aylığına kiraya verilmiş olması sizi etkilemez. Hiç kimse bir ayın hesabını yapmaz. Ama satın almayı düşündüğünüz ev 1 yıllık peşin kiraya verilmişse tabii ki de 1 sene boyunca ne içinde oturabileceğiniz ne de kira geliri elde edebileceğiniz evin değeri 1 yıllık değeri kadar düşer.

Şu şekilde de düşünebilirsiniz. Ev size ait. 1 yıllık kiraya verdiniz. Parasını peşin aldınız. O ev 1 yıllık kira getirisi kadar değer kaybetmiştir artık. Çünkü 1 yıl boyunca o ev sizin değildir ve hiç bir getirisi olmayacaktır. Bu 1 ay için de böyledir ama dediğim gibi kimse 1 ayın hesabını yapmayacağından sizde hatalı bir algı oluşmuş.
    Borsa bilgim oldukça sınırlıdır. Burada yazdığım her şey çok büyük oranda tahmin ve içgüdüden ibarettir.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •