derler ki; "küresel piyasalarda balonlar oluşmuştu, halbuki dünyada resesyon varken tersine para politikaları izlendi, bu oluşan köpüğün bir şekilde alınması lazımdı. dolayısıyla, corona bu köpüğün alınması amacıyla abartılıyor, bir süre daha (3-6 ay gibi) abartılması ihtimal dahilinde. corona olmasaydı, başka bir sebep (en kötüsü de bir bölgede bir savaş) piyasalardaki düzeltme/dengelenme için uydurulabilirdi."
tabii, bahse konu köpüklerin alınmasının yanında, ticaret/güç savaşları da yan etkisi. yani, corona virüsünün etkileri sönümlenince, küresel güç/ticaret dengeleri yeni dengelere evrilebilir diye düşünceler de mevcut.
Coronadan bu kadar tirsilmasinin sebebi, örnegin Hong Kong gribi 1 milyon insan öldürülmüştür 1969 yilinda o onemli degil, emme Ispanyol gribi gibi bir şeyse deye korkuluyor 50 ila 100 Milyon kişi ölmüştür bu salgında, nüfusunda azlığı düşünülürse korkunç bir rakamdır.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Telefonu temizlerkene gördüm, korkulan işte bu.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Benim aklıma takılan.
Çin'in üretim üstü olması engellenecek.
Kapalı toplumlar olmalı derler.Türizm unutun.
tek bir ülke tek bir üretim yeri olmasın.
temizlik firmaları hijyen firmaları ilaç firmaları maske firmaları her gıdayı yemeyin
başlıkları olabilir.
Para harcamaya gitmiyor.eksi faiz abd de olacak gibi.
yani bu bahane ile gene faizler inecek helikopter para bollaşacak.
Oda gene eninde sonunda forex ,borsalara gidecek.
4 ayagının üstüne düşen bizim iktidar geçmişte bulduğu mangırları beton ve hizmet sektörüne gömdü.
katma değeri olmayan yatırımlar savaş ve göçmenlere harcadık
şimdi para bol yabancı hala bizden kaçıyor.
niye gelecek görmediklerindenmi yoksa hukuk,demokrasi az bile olsa,el koymalarmı bilinmez.
Gelmiyorlar ve %5 den en az dolar borçlanıyoruz.Yatırım yok.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Günaydın , iyi pazarlar
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
"Dut pekmezi koronavirüsü engellemez ama hasarını azaltabilir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüse karşı dut pekmezi tükettiğini açıklamasına ilişkin Prof. Dr. M. Emin Akkoyunlu, "Koronavirüse karşı etkili hiçbir madde henüz bulunmadı. Ama hastalık gelmeden önce vücudun savunma sistemini güçlendirici tedbirleri almamız, koronavirüsün bizde oluşturacağı hasara karşı koruyucu bir önlem olabilir." dedi.
http://www.alanyaadres.com/saglik/du...ir-h49370.html
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Yer İmleri