Sayfa 399/1002 İlkİlk ... 299349389397398399400401409449499899 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 3,185 - 3,192 arası.

Konu: Viop - XIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Kuzey Ege - İstanbul
    Gönderi
    14,185
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    çinden mal alamazssak enflasyon hortlar.

birde çin olmazda tr olsa.

şuan alt yapı hazır değil
    Ben 40 yaşındayım. Turizmde çalışıyorum, 2008 krizinde tekstilde iflasımız var ve şoföründen otel sahibine kadar kimle konuşsak krizin böylesini görmedik diyor. Virüsten öncede böyleydi yani yeni bi durum değil. Yıllardır krizdeyiz ama krizi öteleye öteleye yumruğun en şiddetlisini yemeye doğru ilerliyoruz.
    Dünyada en zor şey kırılan bir kalbi onarmaktır...

2. Yatırım tavsiyesi değildir. Dalga geçiyorum zarar edersin beni dinlersen.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Burada biri yazdı galiba, Japon firma burada bir fabrika almış, sahipleri de fabrika o kadar etmez değerini buldu diye satmışlar, Japon fabrika için değil pazar payı için aldık demiş.

Evlerde Viko armatür olurdu Panasonic aldı, İzocam'ı yine global bir şirket aldı. Borsada marjinal fiyatlama var, yani ilk payın değerini alıp satıyoruz, son payın değeri astronomik olurdu. Şirketlerin toptan fiyatı da ilan edilse o zaman daha gerçekçi fiyatlama olur. Bazen satışa yüksek lotlar konulabiliyor birileri de çizip hareket başlatıyor, bir keresinde de FENER hissesine biri alım emri koymuştu o kadar ortada hissesi yok. Bu arada asla spor hissesi filan alıp satıp da bir takım ile ilişki yaşamak istemem, örnek olarak verdim.
    Marshall boya AKZO nobel almıştı,Filli boyayı Japonlar aldı.
    Murat ÜLKER Japonlarla bazı gıda şirketleri ile pazarlık halinde olduğu duyumları var.
    Marshall kottan çıkmak için 40 tl çağrı yaptı sonradan 53 tl ye çağrı fiyata SPK ile uzlaştı.

YTD

4. aynen öyle hocam..88 altı krizin başlangıç safhası..krizin başı yani..
    ne tesadüf 87.186 da gap olmuş..840 puan kadar..
    önemli gaplar doldu ama bu da fena değil..

Alıntı Originally Posted by laguna Yazıyı Oku
    88 binin altı teknikte kriz gözükür.

5.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...66202572840960
    Trump:
    -Amerika’da herkes bedava Corona virüsü testi olabilecek
    -Ücretli izin hakkı verilecek
    -Milyonlarca Corona Virüsü maskesi üretilecek
    -Aldığımız iyi kararlar sayesinde ABD’de ölüm sayısı 50. Çok daha fazla olabilirdi-VoA

Zibidilik tanımı bu....
    Adamlar corona gibi vatandaşlarını tehdit eden bir olayda para ile test yapıyor. Şimdi çıkmış ALdığımız iyi kararlar diyor....
    Neymiş bedava test miş....
    Evvelki sene green card alan arkadaşım ile ara sıra konuşuyoruz. Yat kalk türkiyedeki sağlık sistemine dua et diyor başka bir şey demiyor. ABD sağlık sisteminde doktora görünebilmek ayrı bir dert ilaç vs almak ayrı bir dert ve her adım para. Sağlık Sigortası olsa bile her şey para. Sistemden yararlanmak oldukça zor diyor.
    Akıllı ol, "POZİSYONLANMA", FLAT eskiden candı. SEMER seçilirken, EŞEĞİN fikri değil, ÖLÇÜSÜ alınır..! Demem o ki : İNSANSAN fikrini, EŞEKSEN ölçünü alırım...!

6. Hep derim , bu forum her zaman short konuşur

Ancak işin ilginci böyle büyük düşüşlerde dahi hiç bir zaman para kazanamaz

Çünkü sadece konuşur işkembeden atar

Ekonominin e sinden anlamaz atar tutar

Virüs çıkar doktor olur atar tutar

Atar tutar başka işi yoktur

Şimdi ben böyle yazınca Long musun diyen gerizekalılar olacak

Peşinen cevaplayım

Vob da sadece hedge amaçlı ufak short pozisyon taşırım spotta olan hisselerim için

93 -122 rallisinde sermayeyi 3 e katladım

118 de hisse pozisyonumu kapattım

Cuma sabahı yüzde 35 mala girildi 91 den .

Benim için endeks düşmüş çıkmış bir önemi yok

Elimdeki senetlerin maliyeti şu an sıfır ... örnek 3.3 dan alıp 6.7 den sattığım senede cuma günü 2.80 den giriş yaptık maliyet eksi

Endeks ister 70 olsun ister 130

Strateji hazır ..

Hastalık salgın bunlar ciddiye alınmalı kesin tedbirler alınmalı hazır olunmalı

Ancak bu etrafa panik saçarak devamlı en kötüyü düşünüp bireysel hareket ederek olmaz

10 paket makarna 100 tane maske 10 kg un alarak bu işler olmaz
    Thoros, beni altıncı kez hayata döndürdü. Yaşamaktan yoruldum.

Alıntı Originally Posted by laguna Yazıyı Oku
    Ben 40 yaşındayım. Turizmde çalışıyorum, 2008 krizinde tekstilde iflasımız var ve şoföründen otel sahibine kadar kimle konuşsak krizin böylesini görmedik diyor. Virüsten öncede böyleydi yani yeni bi durum değil. Yıllardır krizdeyiz ama krizi öteleye öteleye yumruğun en şiddetlisini yemeye doğru ilerliyoruz.
    yani çine alternatif ülkeler diğer asya ülkeleri olabilir tayvan vs.

türkiye olamaz bende bunu demeye çalışıyorum.

şuan birşey eksen kim bilir ne zaman hasat alırsın . seri üretim desen nitelikli personel bulamazsın. fabrikanın altyapısı hazır değildir vs vs.

8.  Alıntı Originally Posted by 777 Yazıyı Oku
    İstanbul tahta kalede ,Sultan hamamda ,zaza han gibi iş yerlerinde büyük ithalatçılar var,genelde yahudi .
    Malı gümrükten çekerken ürün menşe şahadetnamesi farklı beyan edilerek KDV ve ÖTV ödemiyorlar.
    Bu şekilde ithal edilen malları arka kapı yöntemi ile faturasız satıyorlar/sattırıyorlar.
    Detayları var,özetle böyle.
    Bir şekilde ucuz satmanın yolu bulunuyordur. Eskiden de işçi permileri alınıp satılıyordu diye hatırlıyorum. Yurt dışı işçilerin beyaz eşya vs hakları belki vardı, bir kaç kez de AVM otoparkında iyi giyimli genç bana parfüm satmak istemişti, gümrüksüz mağazada çalışıyorum demişti, birisi de tester satacaktı, onu kaçırdık. Her koliden tester çıkıyormuş genelde kapağı olmuyor tabi tester ayağına sahte ve kapağı olmayan da satabilirdi.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 399/1002 İlkİlk ... 299349389397398399400401409449499899 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •