Sayfa 217/1003 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317717 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 1,729 - 1,736 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1.  Alıntı Originally Posted by osisa Yazıyı Oku
    Longlari bizleri nasil kavurdularsa, shortlarida oyle kaçıracak lar ne zaman geri donecek onlarda ikna olup poz kapamaya başladıklarında battiklarinda , dalga boyları anormal büyüdü, buna can dayanmaz.

666 ninda söylediği gibi su an çalı arkasindan izleme vakti. Girtlak maldayim ama inanın zerre tedirgin degilim.Kredili islemim yok, olursa 90 altında girerim.
    Aynen ben de tedirgin değilim. Kendime göre bunun gerekçeleri;

Kredili mal almadım
    Varantta değilim
    Bekleme sürem var.
    Aldığım hisseler ortalama 0.4 Pd /dd ve 4 f/k ya sahip.( Her ne kadar sıkıntılı dönemlerde çok fazla öne çıkmasa da en azından zirvede almadım. )
    Bütün arkadaşların hep birlikte zarar etmeden kâr la çıkarız dileğim.

Yatırım tavsiyesi değildir

Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Short ağırlıklı ve kafayı yemiş durumdalar, bür kaç gün onların ikna edilmesi sürebilir. Gelecek haftanın başı değil sonu önemli, Avrupa sayıları stabil olursa sakinlik başlar. Bu badire atlatılırsa muhtemelen italyayı Avrupa birliğinden çıkarırlar.
    Tombikte amma saldiriyorlar yahu. Ben savunmak zorunda kaldim biraz milletin morali yerine gelsin diye. Gecen gun bana da orda "Git VIX topigine yaz hep olumsuz seyleri" demislerdi. Fiyat 3 mu olacakmis 5 mi olacakmis, sirket batmismis yazanlar benim umurumda olmaz, herkesin gorusune saygim vardir, ama biraz kuzu postunda kurtlik da yapmak lazim

3. 99106 üstünde çok çok büyük rahat nefesler alınabilir. Cuma 98 küsürler görüldü ama bir anda kopup gidemez tabiki.

Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Gecmise dogru grafik cizmek kolay KIZILDAG. Garanti 12'lerde iken o grafik mesela niye atilmamis? Koronayi da mi bildi millet yani grafikle?

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Tombikte amma saldiriyorlar yahu. Ben savunmak zorunda kaldim biraz milletin morali yerine gelsin diye. Gecen gun bana da orda "Git VIX topigine yaz hep olumsuz seyleri" demislerdi. Fiyat 3 mu olacakmis 5 mi olacakmis, sirket batmismis yazanlar benim umurumda olmaz, herkesin gorusune saygim vardir, ama biraz kuzu postunda kurtlik da yapmak lazim
    Adamlar İtalyan medyasından daha önce yazıyor vakaları o derece short olmuşlar. Bu arada iki havayoluda endeksin sanırım 85 bin li seviyeleri ile fazladan fiyatlama yaptılar . Ayrıca bırakın 1 ayı 60 gün uçmasalar oluşacak zarar kimseye bir şey yapmaz. Zarar kalıcı etkilerle mümkündür. Örneğin bir yabancının eski limanı alıp faaliyete geçirmesi gibi. THY da ortalama %10 net kar olsa. %90 maliyet olsa, hiç uçmadan sabit giderler maaş gibi 100 içinde %4-5 rakamlarıdır. Yani THY 2-3 ay çok rahat uçmadan bu maliyeti fazlası ile karşılayabilir. Bu iş 60 gün sonra kalıcı olarak bitecek ve bekleyen ticaret trafiği bir anda patlama yapacak.

6. Eylülde metal fiyatları dip yaptı, güzel rakamlarda aldım, büyük fabrikalar kışa giriyoruz diye mala giremedi ve Aralık ayında 80 dolar artış oldu. Daha sonra alıp satma devam etti ama stok yapmadım. Şubat gibi yaz girişinde bir şekilde fiyatlar düşecek dedim. Virüse dayalı değildi bu görüş. 15 gün önce 510 dolar dediler almadım. Ve hatta diğer topikte yazdım, arkadaşın biri 30 bin ton almış, Gebze de faal bir firma. Ve hatta bunun zararını hesapladık. Şimdi gelinen noktada bu 510 dolar hafta ortasında 400, nisan ortasında 350 dolar olacak gibi. Zararı yada karı düşünün. Ben ise ihtiyacım oldukça alıyorum stok doğru bir kavram değil.

Alıntı Originally Posted by osisa Yazıyı Oku
    Longlari bizleri nasil kavurdularsa, shortlarida oyle kaçıracak lar ne zaman geri donecek onlarda ikna olup poz kapamaya başladıklarında battiklarinda , dalga boyları anormal büyüdü, buna can dayanmaz.

666 ninda söylediği gibi su an çalı arkasindan izleme vakti. Girtlak maldayim ama inanın zerre tedirgin degilim.Kredili islemim yok, olursa 90 altında girerim.
    Ben de cok aldim osisa. Bir de ustune elimde patlayanlar var.

Ne yapalim, okkali risk almadan okkali kazanc olmuyor. Ortalik gunluk guneslikken kimseye kazandirmiyorlar adamlar. Zamana yayilmis alimlar mantikli bu surecte.

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Gecmise dogru grafik cizmek kolay KIZILDAG. Garanti 12'lerde iken o grafik mesela niye atilmamis? Koronayi da mi bildi millet yani grafikle?
    Bugün İçin güzel. Dönüşü görmek için bir vobda shortu ölçmek iki büyük senet grafiklerine bakmak yeterli olur.

Sayfa 217/1003 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317717 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •