Sayfa 448/1002 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548948 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 3,577 - 3,584 arası.

Konu: Viop - XIII

1.  Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Bu hafta cumaya gitmesem mi dedim kendi kendime. Içim rahat etmedi. Sallana sallana son anda gittim. Caminin yanındaki parka hasır sermişler. Efil efil gönül huzuruyla kıldım namazı. Allah kabul etsin. Ama havalar soğursa ya da yağışlı olursa bu yöntem de çalışmaz.
    Aslında cuma namazına gidip gitmeme konusunu sadece bu tarz durumlarda değilde her koşulda düşünmek gerek..peygamberimiz döneminde adı cuma olan bir gün olmadığını müslümanların %99.9 u bilmiyor. Araplar şuan cuma dediğimiz güne arube diyorlardı. Adi cuma olmayan bir günde adi cuma namazı olan bir ibadet biraz garip. Ayettede cuma günü diye meal edilip sanki o dönemde adı cuma olan bir gün varmış izlenimi veriliyor. Toplanma günü yani o dönemde alış veriş için kurulan pazara hazır çevreden bı çok insan gelmişken o vaktin namaz için çağrılan insanlara alış verişi bırakın Allah'ı anmaya koşun deniyor ayette. Cunku bizim cuma namazı dediğimiz şey aslında o gün insanların kadınlı erkekli toplanıp yeni yayılmakta olan islami direk o dinin peygamberinden karşılıklı soru cevap yoluyla öğrenmesi. Peygamberimizden sonrada önce kadınlar uzaklastiriliyor sonrada hutbe kavramı çıkartıp sorucu cevabi kaldırıp sadece otoritenin belirledi konu tek taraflı işleniyor, aslen namaz sonrası yapılan sohbet sonra yine otoritenin karariyle namazın önüne aliniyorki millet dinlemeden kaçmasın. Mezhep ler işin işine girincede nerede nasıl hangi durumlarda kılınır kabul olur olmaz konuları iyice sulandirilip gunumuzde 3 kere arka arkaya gitmezsen dinden çıkarsın yada cumaya giderken her attığın adım büyük sevap gibi şeyler söylenir. bilirsinizki sizin için daha hayırlıdır ayetinden sonraki ayetler aslında durumu gösterir. Bu sohbet buluşmanın o ayetle başlamadığı ve daha önceleri de yapıldığı ve peygamberin o günde yanlız bırakıldığı anlaşılır. Cumaninin vakti hangi vakittir komşuda ayrı bir muammadır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Kuzey Ege - İstanbul
    Gönderi
    14,185
     Alıntı Originally Posted by ugolnili Yazıyı Oku
    jas ve laguna bu sektörde galiba ,ne düşünüyorlar forumdaşlar....????
    Tek kelimeye bile gerek yok. Direkt nokta yani. Konuşulan, iki ay daha böyle giderse büyükler bile topu atacak. Acenteler zaten iki üç yıldır kredi desteğiyle ayakta. Bu sezon görünen sıfıra göre bu krediler nasıl ödenecek. Taksimden şişliye doğru yürüyün kiralık ofisleri görün anlarsınız. Türsab da gitsin hala millete ceza yazsın. Eds lerde 9 ay önceden ceza gelsin. İş yok geçen yıldan gelen cezaları ödüyoruz. Şirketin 8 aracı vardı şimdi sıfır.
    Dünyada en zor şey kırılan bir kalbi onarmaktır...

3.  Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Bu hafta cumaya gitmesem mi dedim kendi kendime. Içim rahat etmedi. Sallana sallana son anda gittim. Caminin yanındaki parka hasır sermişler. Efil efil gönül huzuruyla kıldım namazı. Allah kabul etsin. Ama havalar soğursa ya da yağışlı olursa bu yöntem de çalışmaz.
    Allah kabul etsin.

Biraz virüsü araştırdım. Sanırım tüm dünyaya yayılacak, zayıf, gücsüz, hastalıklı ve yaşlıları hedef alıyor.
    doğanın kanunu
    "zayıf ölür güclü ayakta kalır"
    felsefesi ile hareket ediyor.
    kısaca
    doğal seleksiyon olucak, kacarı yok
    Hamdım Piştim Yandım

4. Toplum olarak gerçek yada kuran İslami konusunda bu çok gerçeğe hazır değiliz. Zamanı gelince hak gelip batıl yok olacak. Bir insanın balığın karnında yaşadığına, kuslarin ayaklarında kızgın taşlarla filleri delik deşik ettiğine sorgusuz inanan bir toplum bir araba ev alacağı zaman herşeyi didik didik araştırıyor

5.  Alıntı Originally Posted by laguna Yazıyı Oku
    Tek kelimeye bile gerek yok. Direkt nokta yani. Konuşulan, iki ay daha böyle giderse büyükler bile topu atacak. Acenteler zaten iki üç yıldır kredi desteğiyle ayakta. Bu sezon görünen sıfıra göre bu krediler nasıl ödenecek. Taksimden şişliye doğru yürüyün kiralık ofisleri görün anlarsınız. Türsab da gitsin hala millete ceza yazsın. Eds lerde 9 ay önceden ceza gelsin. İş yok geçen yıldan gelen cezaları ödüyoruz. Şirketin 8 aracı vardı şimdi sıfır.
    o zaman 91xxx in tutmama ihtimali var......

6.  Alıntı Originally Posted by ugolnili Yazıyı Oku
    bu weekend future ların avrupaları da var ,ngiltere yüzde -5 ,almanya -3.63
    Almanya artı gözüküyor..

7. Okulların kapatılması iyi olmadı, cocuklar kafelere avmlere parklara vs. bilimum nerde kalabalık var oraya gidip virüsü daha cabuk yayacaklar. okul daha güvenliydi
    Hamdım Piştim Yandım

8.  Alıntı Originally Posted by ahfado Yazıyı Oku
    Almanya artı gözüküyor..
    https://www.ig.com/en/indices/market...end-germany-30

yüzde 4 civarı eksi..

Sayfa 448/1002 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548948 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz