İsim vermeyeyim bazı hisselerdeki düşük fiatlarda (kademelerde) alım bekleyen blok alışlar patron (şirket) alımları olabilir.Yani patron olsam ve kasa da param da varsa daha fazla düşmesine niye izin vereyim ????????
FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.
Bizimki piyasa yapıcılığı formatında, belirli hisselerde her fiyatta, her daim varız. En büyük pozumuz altındaydı (bunu usd shortla hedge ediyorduk) ve 6,30 usd fiyatında altın long pozumuzu kapattık. Spottaki hiçbir fiyat ne bizi acıtır ne de sevindirir. Yabancı Takaslarının ilk defa yüzde ellileri geçtiği zamandan açılan malların piyasa yapıcısı hüvviyetinde davranışımız var. Geleceğini önceden görüp olumlu kategorisine aldığımız firmada minimum dört/beş yıllık poz açar, firmanın rasyoları piyasa tarafından iyi görülmeye başlandığında, bu fiyatı bu firma eder dendiğinde de satmaya başlarız. Önce piyasa, sonra fonlar en sonunda da firmanın kendisi alır hisselerini. Karmaşık ve uzun bir süreç.
Daha özeti ise şu şekildedir, spottaki mal bizim vadelideki bahisler piyasanındır. Çok zorlandığımız zamanlarda kendi malımızı shortlar vadelide terse geçeriz. En büyük avantajımız, bizim valörümüze ve vademize küçükler dayanamaz.
Burada uzun uzun anlatıp da kafa karıştırmayalım.
Buralarda valörü ve sermayesi fazla olan, bunun tersi olan her sermayeyi uzunda yutar.
Pala’nın sırrı budur
Esen kalın
tospa ayni olay benim laptop mevcut yogun islem zamanlati basliyor vuuuu demeye mevcut gostergeler yetmediginde pc kulak vermeli ne demek istiyor diye..3 ay sonra ne olacak acaba nasil bir borsa nasil bir dunya ile karsilasacagiz buna kafa yormak gerek yoksa secbulun tezi gerceklesecekmi sifira kadar short devammi edecek
Simdi taban yuzde 10 oldugu icin ve endeksi daha da dusurmek istiyorsa mecburen baska hisslerde satisa gitmek zorunda.
Hepsini sira sira tabana oturtur bu allahsiz.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri