Sayfa 118/269 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218 ... SonSon
Arama sonucu : 2145 madde; 937 - 944 arası.

Konu: TRKCM - Trakya Cam

Cok mantikli tespit. Islem ve beyan farkli kavramlar sonucta. Bu zamana kadar uygulanan birlesme kararinin aciklandigi tarihti. Ama o bir beyan aslinda. Katiliyorum size. Ins dikkate alirlar dikkat cektiginiz hususu.
     Alıntı Originally Posted by flamenco72 Yazıyı Oku
    Doğrusunu isterseniz; Bankacılık Kanunu'daki "işlemin kamuya açıklandığı" tarih ibaresi de açık olmaktan uzak hatta sorunlu kanımca..
    Hangi işlemin..?
    Yapılmış olan bir işlemin mi?
    Yapılacak olan bir işlemin mi?
    Yapılmakta olan ancak kamuya henüz açıklanmamış olan bir işlemin mi?

İşlem kavramı ile kast edilen nedir?

Bu arada:
    "MADDE 24 - (1) 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantısına katılıp da olumsuz oy veren ve bu muhalefeti tutanağa geçirten pay sahipleri, paylarını halka açık ortaklığa satarak ayrılma hakkına sahiptir. Kurul, halka açık ortaklığın niteliğine göre, ayrılma hakkını, ayrılma hakkına konu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı tarihte sahip olunan paylar için kullanılabilmesine ilişkin esasları belirlemeye yetkilidir. Halka açık ortaklık bu payları pay sahibinin talebi üzerine, Kurulca belirlenecek esaslara göre adil bir bedel üzerinden satın almakla yükümlüdür. Kurul, ayrılma talebine konu payların ortaklık tarafından satın alınmasından önce diğer pay sahiplerine veya yatırımcılara önerilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyebilir

Yani SPkurulunun da elinin kolunun bağlı olduğunu söyleyemeyiz
    Sadece "işlemin kamuya açıklandığı tarih" kavramına bir yorum getirecek )
    Kavram hem açık değil hem sorunlu..Kanımca tabiii
    SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Tebliğ yayın tarihi veya Değerleme raporu açıklandıktan sonra şirketin spk ya başvuru tarıhinin baz alınması dileklerimiz ilettik..umarım tebliğ beklentimiz doğrultusunda çıkar..

Cimentolar israrla giderken bizdekilere bakin. Kufurun her turlusunu hak edio serefs..izler

4. Sn karabaht34

Normalde ayrılma hakkını kullanmak isteyenler genel kurulda muhalefet serhini koyerken ellerindeki tüm hisseler için yapiyor diye biliyorum, spk taslağı şu anki hali ile geçer ise , örnek vereyim benim elimdeki hisserin sadece 1/3 u bu tanıma uyuyor bu tezat degilmi.

Hak sahibi oldugumuz tarihteki tum hisseler icin kullanmak zorundayiz.
     Alıntı Originally Posted by Ebrar Yazıyı Oku
    Sn karabaht34

Normalde ayrılma hakkını kullanmak isteyenler genel kurulda muhalefet serhini koyerken ellerindeki tüm hisseler için yapiyor diye biliyorum, spk taslağı şu anki hali ile geçer ise , örnek vereyim benim elimdeki hisserin sadece 1/3 u bu tanıma uyuyor bu tezat degilmi.

6.  Alıntı Originally Posted by karabaht34 Yazıyı Oku
    Hak sahibi oldugumuz tarihteki tum hisseler icin kullanmak zorundayiz.

Hepsiyle muhalif oldum diyelim, ben 2/3 unu yasadan sonra satıp tekrar aldim, tebliğe göre sadece 1/3 unun çağrı fiyatından verebilirim, kalan kısım ben istemediğim halde birleşmeye konumu edilecek, bu hukuka aykırı degilmi, size soruyorum çünkü bu konulara hakim gibisiniz.

Aynen oyle dediginiz gibi benim de bildigim. Kalan 3 te 2 si ile ister birlesmeye girersiniz ister satabilirsiniz birlesmeden once.
     Alıntı Originally Posted by Ebrar Yazıyı Oku
    Hepsiyle muhalif oldum diyelim, ben 2/3 unu yasadan sonra satıp tekrar aldim, tebliğe göre sadece 1/3 unun çağrı fiyatından verebilirim, kalan kısım ben istemediğim halde birleşmeye konumu edilecek, bu hukuka aykırı degilmi, size soruyorum çünkü bu konulara hakim gibisiniz.

8. SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 118/269 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •