Abi adamlar başaramadı. Başarsalardı başka bir dünyada yaşıyor olurduk . Ama bu adamlar bugün kendisine madalya taktıranlardan daha vatanseverdi. İstanbul 'da oturup da askeri cepheye salmadı.
Enver Paşa' nın Naciye Sultan 'a mektupları vardır, 7 yıl önce falan yayınlanacaktı ama ailesi izin vermedi. Başaramadı ama kanını bu ülke için döktü. Bu millet için şehit oldu.
Sarıkamış'ta sabahı bekleyelim diyen Enver Paşa değil. Rus ordusunu geri püskürtünce hemen imha edelim diyor ama Komutanları itaatsizlik ediyor sabahı bekleyelim diye . Yoksa o asker donmaz ve Ruslar imha edilirdi .
İste o paşalar idam edilememek için döner dönmez hatırat yazıyorlar. Enver Paşa'ya yıkıyorlar olayı. Yazıyorlar yahut yazdırılıyor.
Sonuç olarak eğrisiyle doğrusuyla bu adam bu millet için şehit oldu . Hakkını teslim etmeliyiz bence .
Kurmay Binbaşı Enver Bingazi Komutanlığını ve Kurmay Binbaşı Mustafa Kemal ise Derne Komutanlığını yönetiyordu.
Tarih bilmeyenner yazıp, benim Corona ilacımın etkisini azaltmayın, lütfen.![]()
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Hala yazıyorlar yahu, baktım Atatürk Hizmet yılları
1893-1927 Enver paşa Hizmet yılları
1899-1918 hangisi kıdemli?
Sinirlendim, bir cigara içip geleyim.![]()
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
İsmet Paşa ile Mustafa Kemal Paşanın arası sadece 1 yıldır ve kapanmaz o fark...
Neyse...
Tarih tartışmasına girersek bitmez...
Dolar kuru yeniden 6,48 üzerinde...
Yer İmleri