Sayfa 387/1003 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437487887 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 3,089 - 3,096 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ABD ile birlikte tüm dünya borsaları paldır küldür düşüyor ama tek bir borsa var ciddi etkilenmeyen: Şanghay (Çin) borsası. Hadi gelin de bunu açıklayın. Koronanın devasa boyutlarda ilk görüldüğü ülke Çin idi ama Şanghay borsası pek tınlamadı. Demek ki Çin hariç küresel borsalardaki manyak satışların ana nedeni korona değil. Peki ne? Piyasadaki babalar (en başta da JPMorgan, Goldman Sachs) risk parite fonlarının tarihteki en yüksek kaldıraçlarla long takıldığını biliyordu yani 50 gibi bir kaldıraçla çıkışa oynadıklarını. Bu fonları paniğe sevkedip zorunlu satış yapmaları sağlandığı taktirde ABD borsalarında kallavi düşüş yaşanacağı ve bu düşüşün de diğer borsalara sıçrayacağı belli idi. Tek eksik olan katalizör idi yani bu işi tetikleyecek olan bir neden. İşte korona katalizör yapıldı ve RP fonları zorunlu satış yapmaya sevk edilerek borsaların anası bellendi. Bundan kim kazandı? Şunlar kazandı: 1) Endekste, furure ve opsiyonlarda, tekil hisselerde short pozisyon açanlar yani düşüşe oynayanlar, 2) Güç savaşı............burada keseyim çünkü tehlikeli sulara girdim.
    Cin borsasinin dusmemesinin sebebi bence devlet kontrolunde olmssi.adamlar zamaninda short acanlari tutuklamislardi

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ABD ile birlikte tüm dünya borsaları paldır küldür düşüyor ama tek bir borsa var ciddi etkilenmeyen: Şanghay (Çin) borsası. Hadi gelin de bunu açıklayın. Koronanın devasa boyutlarda ilk görüldüğü ülke Çin idi ama Şanghay borsası pek tınlamadı. Demek ki Çin hariç küresel borsalardaki manyak satışların ana nedeni korona değil. Peki ne? Piyasadaki babalar (en başta da JPMorgan, Goldman Sachs) risk parite fonlarının tarihteki en yüksek kaldıraçlarla long takıldığını biliyordu yani 50 gibi bir kaldıraçla çıkışa oynadıklarını. Bu fonları paniğe sevkedip zorunlu satış yapmaları sağlandığı taktirde ABD borsalarında kallavi düşüş yaşanacağı ve bu düşüşün de diğer borsalara sıçrayacağı belli idi. Tek eksik olan katalizör idi yani bu işi tetikleyecek olan bir neden. İşte korona katalizör yapıldı ve RP fonları zorunlu satış yapmaya sevk edilerek borsaların anası bellendi. Bundan kim kazandı? Şunlar kazandı: 1) Endekste, furure ve opsiyonlarda, tekil hisselerde short pozisyon açanlar yani düşüşe oynayanlar, 2) Güç savaşı............burada keseyim çünkü tehlikeli sulara girdim.
    Ama yine de gelinen noktada üretim ve hayat durdu;resesyondan bahsedenler var.
    Bu iş başlangıçta senin dediğin gibi çıksa da reele de sıçradı Th.ilk aşamada borsa satışlarıyla kalsa iyiydi.

3. Ben TR'de bir köyde yaşıyorum ve şehir merkezindeki ofisime ortalama 10 günde 1 gidiyorum. Korona yüzünden değil, normal durumlarda. Bizim köyde hiç kimse korona morona tınlamıyor, herkesin içi rahat. Günlük sütümüzü içiyoruz,organik yumurtamızı katkısız köy ekmeğimizi ev yoğurdumuzu tarladan gelen taze mahsülleri yiyip duruyoruz. Misler gibi valla.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by metalurjist_88 Yazıyı Oku
    Cin borsasinin dusmemesinin sebebi bence devlet kontrolunde olmssi.adamlar zamaninda short acanlari tutuklamislardi
    Orada merkez bankasi mudahele etti. Milyarlarca yuan pompaladi. Cin merkez bankasinin dolar rezervi Fed den bile fazla.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ben TR'de bir köyde yaşıyorum ve şehir merkezindeki ofisime ortalama 10 günde 1 gidiyorum. Korona yüzünden değil, normal durumlarda. Bizim köyde hiç kimse korona morona tınlamıyor, herkesin içi rahat. Günlük sütümüzü içiyoruz,organik yumurtamızı katkısız köy ekmeğimizi ev yoğurdumuzu tarladan gelen taze mahsülleri yiyip duruyoruz. Misler gibi valla.
    Sehirde o eski salatalarin tadi kalmadi. Bizim de toroslarda bir yayla evimiz var. Annem yazlari oraya gidiyor. 300 metre kare bahcesi var ve.sebze yetistiriyor. Orada bir salata yiyorsun mis, cocukluguna gidiyorsun.

6. En kötü günler geride kalmadı yeni başlıyoruz.
    Abd veyahut Avrupa endekslerinin veya bist endeksi düşebilir.
    Ne kadar , şu kadar bilinmez.testere ağzı iner ,direkt gibi iner.
    nereye kadar mı. İnsanların psikolojik olarak yeter dediği yere yakında olmalı.
    Yani birinin alım isteği gelmeli.
    Canını değil, parayı düşünmeli.
    Sonuçta küresel yatırımcı bilecektir.burası demek ki pahalı geliyor.
    ABD balon olan Dow Jones için ilk başlangıçta 16.000 ile 13.000 arası biryer olabilir diye düşünmüştüm.ilk düşüncemdi, yaklaştı.
    Bilmem belki 8.000
    Bilinmeyen durumda endekste bilinmez , finansal kriz değil bu.

Alıntı Originally Posted by ozer4151 Yazıyı Oku
    En kötü günler geride kalmadı yeni başlıyoruz.
    Abd veyahut Avrupa endekslerinin veya bist endeksi düşebilir.
    Ne kadar , şu kadar bilinmez.testere ağzı iner ,direkt gibi iner.
    nereye kadar mı. İnsanların psikolojik olarak yeter dediği yere yakında olmalı.
    Yani birinin alım isteği gelmeli.
    Canını değil, parayı düşünmeli.
    Sonuçta küresel yatırımcı bilecektir.burası demek ki pahalı geliyor.
    ABD balon olan Dow Jones için ilk başlangıçta 16.000 ile 13.000 arası biryer olabilir diye düşünmüştüm.ilk düşüncemdi, yaklaştı.
    Bilmem belki 8.000
    Bilinmeyen durumda endekste bilinmez , finansal kriz değil bu.
    16.7xx bekliyorum. Sonra yukselis.

8.  Alıntı Originally Posted by Yıldıztozu Yazıyı Oku
    Ama yine de gelinen noktada üretim ve hayat durdu;resesyondan bahsedenler var.
    Bu iş başlangıçta senin dediğin gibi çıksa da reele de sıçradı Th.ilk aşamada borsa satışlarıyla kalsa iyiydi.
    1. grup müthiş kazandı. SP500 future'da (oranın VIOP'u) 3400 den short açanlar 2000 den kapattığı taktirde 1400 puanlık kâr yazacak. 1 puan 50 dolardır. 3400 den açılan 1 lot short kontratın parasal değeri 170,000 dolardır. 1 e 5 kaldıraç ile bu pozisyon açılmış olsa ki orada 1 e 20 ye kadar kaldıraç kullanabiliyorsun, kontrat başına 34,000 dolar nakit koymak gerekiyor. 1400 puanda ne kadar kâr elde edildi? 1400x50=70,000 dolar. Al işte dolar bazında paranı 3 e katlamış oldun. 1 e 10 kaldıraçla işlem yaptıysan 17,000 dolar nakit koydun ve 87,000 dolar aldın yani 1 e 6. Büyük bir yatırım kurumu veya yatırım bankası rahatlıkla 50,000 kontratlık pozisyon açabilir. Kontrat başına 70,000 dolarlık kâr demek 3.5 milyar dolarlık kâr demektir. İşte bahsettiğim olay budur.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Sayfa 387/1003 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437487887 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •