kolay gelsin cümleten .....
spot endeks 30 aylık büyük resim.....
vadeli 2005 yılında kurulduğu için spotu 1997 den baktım daha net olsun diye
112650 seviyesi 70 aylık üsssel ort bunu sadece 2008 lehman krizinde kırmış 150 aylık ortalamaya kadar inmiş şu anda o seviye 92871 olarak görünüyor aynı zamanda 92571 de uzun vade fibo desteği
benki short sever birisi olarak artık short faslını kapatıyorum 92500 lere kadar ufak ufak endeks vadeli toplamayı düşünüyorum
2001 ve 2008 krizlerindede diplerden mal almış fakat bu trade sevdası yüzünden elde tutamadım
inşallah bu üçüncü krizde topladıklarımı tutmayı başarabilirim bol şanslar
bu uzun vadeli grafik kısada henüz dönüş başlamadı onuda belirteyim
yatırım tavsiyesi olarak algılanmasın zarar oluşabilir
[IMG][/IMG]
BURADAKİ PAYLAŞTIĞIM GRAFİK- YORUMLAR YATIRIM TAVSİYESİ OLAMAZ ZARAR EDEBİLİRSİNİZ
Tahlil yaptırmadan bunları kullanmakda sakıncalı diye biliyorum,
Bir keresinde D vitamini faydalı diye kullanan bir arkadaşın
değerleri aşırıya ulaştığı için sıkıntı çekmişti.
Hakeza çinko fazlalığı da öyle.Eğer eksiklik varsa kullanmak daha
doğru demişti doktor,fazlalığı da eksikliği kadar sıkıntı verebiliyormuş.
Yatırım tavsiyesi değildir...
Günaydın. 200000 bin tl ana parası olan ve
100.000 den geriye doğru her 1000 puanda long olan biri 50 bine kadar long olursa nerede batar. (Kontrat fiyatı 1170 sabit)
(Hiç satmayacak. Aldığını zaten 1000 puan üstten satarsa batma imkanı yok.).
Simülasyon var mı?
Bugün yine fox’ta Prof. Dr. Alpay Azap virüsün yere çöktüğünü söyledi. Virüsün etkili olması için belli miktarda virüs gerektiğini söyledi. Maske konusu eski konu sorun sağlık çalışanlarına malzeme tedariğinde problem yaşanması.
Şimdi açık kaynakla konuşalım.
Hasta olan maske taksın bu konuda herkes hem fikir. Hastaların büyük bölümü hastalığı hafif atlatıyor. Bunda da herkes hem fikir. Bu kişilerin hastalığı yayma riski mevcut. Bir kasiyerde veya banka çalışanında bir virüs varsa bunu kaç kişiye yayabilir ? Bu kişilerin bulunduğu ortama göre maske takması mantıklı olabilir.
Ama önce sağlık çalışanları onlar olmazsa hiçbirimizin şansı yok. Onlarında aileleri mevcut, onları korumazsak motivasyonlarını yüksek tutmazsak hepimiz kaybederiz.
Bu nedenle avrupa gibi imkan olan tüm firmalar bakanlığın koordinesinde savaş dönemi üretimi mantığı ile üretime geçmeli. Biz tekstil ülkesiysek eldekilerle çözüm üretmeliyiz.
Not: Millet sağlık ocağına gidip kolonya ile maske yazdırmaya çalışıyormuş. Elimizde devasa telekomünikasyon araçları var. Lütfen devlet kısa öz bilgi versin. Firma reklamlarından daha faydalı olur.
O egeli ben değilim
Aklıma takılan bir soru var. ABD-AB borsalarında %36-%45 e varan düşüşler var iken Çin borsalarında bu oran neden %22 ile sınırlı kaldı? Çin borsalarında işlem gören ABD-AB kökenli-ortaklı şirket var mı, var ise kaç tane ve son 2 ay içinde hisse sahiplerindeki değişim ne durumda?
Bu konuda çok ilginç yazılar var. Ava giderken avlanma ile ilgili.
Uzun yazılar forumda pek okunmaz ama okunmaya değer bir yazı.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-51955474
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri