Originally Posted by
admustafa
PETKM aşağıdaki haberden sonra tavan yaptı.
** Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin* iştiraki Petkim, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs
(KOVID-19) salgınına karşı verilen mücadelede, üretim planını iç* piyasanın ihtiyacına yönelik olarak sürdürüyor. Plastik, medikal ve* ambalaj sanayii için hammadde tedarikinde kritik bir role sahip olan
Petkim, Türkiye’de bu zor dönemde ihtiyaç duyulan hammaddeleri tedarik* etmeye aralıksız olarak devam ediyor.
* * Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya tesisi Petkim, virüse* karşı önlem amacıyla kullanımı artan ambalaj, tek kullanımlık plastik* ve medikal ürünlerin hammadde talebini 24 saat kesintisiz üretim* yaparak karşılıyor. Söz konusu ürünler için petrokimya sektörünün* tedarik zincirinin kritik bir önem taşıdığını kaydeden SOCAR Türkiye
Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı ve Petkim Genel Müdürü Anar
Mammadov, “Dünya plastik endüstrisi, yeni tip koronavirüs salgını ile* mücadelede ürünleriyle ön saflarda yer alıyor. Türkiye’de bu sektörün* en önemli oyuncusu olarak 55 yıldır iç piyasaya tedarik sağlıyor,* petrokimya ürünleri ihtiyacının yaklaşık yüzde 18’ini karşılıyoruz.
Hammadde sağladığımız plastik sektörü, hastaların tedavisi ve sağlık* personelinin korunması için gerekli olan malzemelerin üretimini* yaptığı için hammadde sorunu yaşamamalı. Bu zorlu dönemde ithalat* yerine iç piyasadaki üreticilerle ivedi ve yerli çözümler* geliştirebilmenin ülkemiz için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha* görüyoruz. Petkim olarak bu süreçte yerli üreticinin hammadde* taleplerine kesintisiz yanıt vererek üzerimize düşen sorumluluğu büyük* bir özveri ile yerine getiriyoruz†değerlendirmesinde bulundu.
* * ‘ÜRETİM VE DAĞITIM KESİNTİSİZ KARŞILANIYOR’
* * Yeni tip koronavirüs nedeniyle global ekonominin olumsuz* etkilendiğine de dikkat çeken Anar Mammadov sözlerine şöyle devam* etti: “Bu süreçte Petkim olarak operasyonlarımız devam ediyor.
Üretimimizde, bu dönemde ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelerin ve* ambalajların girdi türlerine ağırlık verirken, gelen talepleri* karşılamak için büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Örneğin son günlerde* çok fazla gündemde olan maske ve tulum kumaşı üretiminde kullanılan* ‘polipropilen nonwoven’ türünden gelen taleplerin tamamını* karşılıyoruz. Bu kritik süreçte Petkim olarak, bu ürünlerin satış* fiyatlarında herhangi bir artışa gitmezken üretim ve dağıtımı* kesintisiz yerine getirmek için de var gücümüzle çalışıyoruz.
Yer İmleri