Sayfa 970/1003 İlkİlk ... 470870920960968969970971972980 ... SonSon
Arama sonucu : 8017 madde; 7,753 - 7,760 arası.

Konu: Viop - XV

1.  Alıntı Originally Posted by stradivarius Yazıyı Oku
    Siz yazdığımı anlamamissiniz Avrupa reform ronenansi gerçekleştirip akılcı aydınlanmacı bir yolu seçti, kilise gibi zirvaliklari hayatın gerisine atabildi yerine sistematik düşünceyi koyabildi. Almanlar bunu her alana yaydı. Sizin saydıklarımız doğunun yildizlari ama bı 500 600 sene öncenin yıldızları. Sizin soylediklerinize ek olarak yoksa şunları da sayardim ibn rusd, harezmi, ibni Sina. Sıkıntı avrupanin kendini kurtardığı şeyle biz hala bogusuyoruz.
    Dediğinizi Atatürk denedi ama olmadı.

Hem akılcı hemde inançlar ile barışık, taassup sahibi olmayan bir toplum haline gelemedik ne yazık ki.

G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

2.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Turizm sektoru bu yil tumden kaybetti sayilir....Yaza dogru virus supriz bir ilac yada asi ile biter algi degisirse belki bir miktar toparlar
    Sirkecide 3 hissedarindan biri oldugumuz ve kiraya verdigimiz 50 odali bir oteli var....En son Subat ayinda kira aldik. Bu yil sonuna kadar tek bir kira alacagimizi beklemiyoruz..
    Insallah yaniliriz.

Alıntı Originally Posted by ahfado Yazıyı Oku
    200-300 puana artı gap diyorsanız birşey demem ama 1000 ve yukarı hayelden öteye gitmez...
    Pozisyonum yok...
    Yataya bağlar hatta gece petrol düşerse eksi açılış olabilir...
    Brentin arti acacagini dusunuyorum. Yuzde 2 3 gibi. Birilerini batirip ondan sonra donus olur.

4. Turizmcilere aslında acımıyorum. Yabancıya 500 euro bize 2000 euro. Vergiyi alacaksan yüksek gelirli turistten alacaksın. Mısır'a dalısa gidiyorum, Mısır vatandaşına %20 civarı daha iskontolu, maldivlere gidin herseyde vergi var % 25 ten fazla. Bizim ülkede kör tuttuğunu ... misali hep bize geçiriyor. Antalya kemer rus bölgesi; dünyanin parasını verip gidiyorsun hep 2. Sinif muamele... Animasyonlar bile rusca... Erken rezervasyon indirimleri bir haftalık 30000 yerinde %40 iskontolu 18000 lira.. Türkiye'de asgari ücret 300 euro... Neyin kafası bu

Türk bilim insanı koronavirüs aşısı ve ilacı için ilk aşamayı başarıyla tamamladı http://v.aa.com.tr/1793467

dolar 5 e gitmiyor..gitmez.. heyecan yapmayın..fed ne yaparsa yapsın..

turizm bu sene olmaz..veya az randımanlı olur..

ihracat %20-30 bandında düşmesi olası..cari açık artacak ciddi oranda..

işşizlik rakamı 2-3 milyon artabilir geçen senenin rakamına ek olarak..yeniden yapılanma bir çok şirket için zor olacak..
    kapasite kullanımı düşecek ciddi oranda..

bütçe açığı 400-500 milyar tl olabilir..

dunyada bir toparlanma olursa, arz/talep dengesinin virüs krizi öncesi seviyelerine dönmesi 2-3 sene alabilir..

dünyadaki bir toparlanma sonrası TR de ikinci bir ekonomik "sıkıntı" olması olası.. dunya yeni krize giriyor ama biz zaten iki senedir ekonomik krizdeyiz..zaten tahlil yapmayı sevmeyen bir zihniyet var işbaşında.. ve gerçek resmin ortaya çıkmasını engelleyecek, aşırı kredi büyümesi yapmaya çalışarak..

ama..saray yapımları da devam eder..o noktada geri adım olmaz.. önemli..ben yazlık sarayın 300 odalı olmasını da açıkçası oldukça mütevazi buldum.. daha büyük olmalıydı.. haydi akape planı değiştir.. 1000 odalı yap şunu..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İZMİR CUMAOVASI
    Gönderi
    2,336
     Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    Forumdaki tüm arkadaşlara soralım. Son 20 gün içinde gıda dışında keyfi bir alış verişiniz oldumu. Şahsen benim olmadı.
    Benim bakkalda ortalama %250 artış oldu pos cihazında
    kasap arkadaşta aynısını dedi
    yanlız şunu ifade edeyim bakliyat ve sigara haric diğer ürünlerde düşüş yaşandı
    beni şaşırttıran sigara satışları niçin arttı bukadar
    Bizim ATATÜRK sevgimiz, Anayasanın ilk 3 maddesi gibidir.
    Değişmez, değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

8.  Alıntı Originally Posted by Serkan23 Yazıyı Oku
    İyileşen sayısı 36 bin üzerinde, %3 ölum oranını geçmeyecek gibi. İtalya ve ispanya %15 lere doğru gidecek
    Ölüm rakamlarını toplam nüfusa göre oranlayın, yapılan toplam test sayısını referans alırsanız eğer; saat 19:00 da Beşiktaş’ta açılan seçilmiş ilk on sandık sonucundan dolayı bu ilçeyi Ak Parti alıyor (galiba) gibi bir sonuca ulaşırsınız.
    Bütünün tamamı sayılmadan ara ara verilen kümülatif sonuçlar sadece algı içindir.

Esen kalın

Sayfa 970/1003 İlkİlk ... 470870920960968969970971972980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •