Ayasofya abi şoför atlamadan vites kolunu verelim mi eline, Belkim o zaman atlayamaz![]()
Ayasofya abi şoför atlamadan vites kolunu verelim mi eline, Belkim o zaman atlayamaz![]()
Hamdım Piştim Yandım
Koronavirüs ile mücadeke eden Amerika Birleşik devletlerinden Türkiye'ye takas önerisi geldi.
Türkiye İhracatcılar Meclisi,Amerika'nın önerisi nedeniyle ihracatcı birliklere yazı göndererek Türkiye'de fazla bulunan sağlık malzemelerinin dayanışma adına gerek görülürse takas yöntemiyle ihracat'a konu edilmesini istedi.
Yazıda şu görüşlere yer verildi: "Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıya atıfla, TİM'den alınan bir yazıda, ABD Ankara Büyükelçiliği'nin yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin 25 Mart 2020 tarihli ve 2000392 sayılı Diplomatik Nota gönderildi. Notada Kovid-19 salgınına karşı mücadelede küresel çapta seferberliğin sağlanmasını teminen bütün ülkelerin dayanışma ve işbirliğini güçlendirmesinin ve nota eki listedeki sağlık malzemelerinin üretiminde artış kaydedilmesinin teşvik edilmesi gerektiğinin ifade edildiği bildirilmektedir. Salgınla mücadele kapsamında, mümkün olduğu takdirde, ülkemizde kapasite fazlası bulunabilecek söz konusu malzemelerin ABD tarafından satın alınabileceği, buna mukabil, ABD'de halihazırda fazla miktarda bulunan diğer sağlık malzemelerinin de takas yöntemiyle ülkemize tedarik edilebileceği ifade edilmektedir."
TİM, Ticaret Bakanlığı'na iletilmek üzere bölgelerde sağlık malzemesi üreten tedarikçi firmaların iletişim bilgilerini ivedilikle gönderilmesini istedi.
yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643
Bu Cavid-19 virusu kisa ve orta vadede en cok ABD, Avrupa ve bizim gibi ulkeleri vuracak.
ama uzun vadede ise en cok Cini vuracak.
Virus salginindan sonra dunyada yerli uretim fikri hizla yayilacak. Bir cok ulke yerli uretim icin milli sirketlerine buyuk maddi destekler sagliyacak.
Japonya simdiden Cinden Japonyaya tasinacak sirketlerine 2 milyarlik bir destek acikladi.
Tabi bizde bu trende girecegiz. Gunumuzun populer trendi Yerli ve Milli...
Yer İmleri