Sayfa 582/1002 İlkİlk ... 82482532572580581582583584592632682 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,649 - 4,656 arası.

Konu: Viop - XVI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    arkadaşım o zaman gerçekten yokluk varmış mecburiyetten bu durumlar yaşanmış...şimdi burnunun dibinde market var istediğin her şey elinin altında hal böyleyken neden üç hurma ve buğday çorbası durumu yaşatılsın insanlara? amaç nedir?

insanlar evinde stok yapınca şunlara bakın hemen stok yapmışlar diye ayıplayanlar bu sefer stok yapmamış evinde hazırlıksız yakalanan insanları vay şunlara bakın hemen markete koştular diye ayıplıyor...bu nasıl iş?

ben haftalık kahvaltığı, eti v.s. cumartesi günleri alıyorum mesela...normalde bu sabah erkenden markete gidecektim ama kapı duvar olunca işler değişti...ben dün çocuğuma kahvaltılık almak için gece mecbur çıktım ne yapsaydım ufacık çocuğa olum peygamberimiz üç hurma ile doymuş al sana üç hurma mı deseydim? (evde hurma da yok işin kötüsü) olacak iş mi yahu?

hafta başı pazartesi bu duyurulurdu insanlar panik yapmadan sakin sakin hafta sonuna yetecek kadar alışverişini yapardı.dünkü rezalet yaşanmazdı.insanların hiçbir suçu yok...keyfinden kola mola bilmem ne almaya çıkanlar ayrı...onlara söylenecek söz yok...2 gün kola içmeden durabilirsin...

Alıntı Originally Posted by imtiyaz Yazıyı Oku
    Onu ben bilemem kimi getirirler üzücü olan şu ki Bir bardak zemzem, üç hurma ile günlerce oruç tutmuş Peygamberin iki gün evde kalacak diye telaşa düşen ümmetiyiz.
    YAZIKLAR OLSUN BİZE..
    Sadece buğday çorbası İle Çanakkale’de Destan yazan ecdadımızdan da utanmıyoruz cok sabırsız davranıyoruz herseyin hayırlısı teşekkür ederim

2. İstanbulda oturuyorum hükümet valilik üzerinden vefa ekmek dağıtımı desede , büyükşehirde halk ekmek üzerinden İstanbulda ekmek olayına el attı , sabah geldiler aldım.Yalnız üzüldüğüm nokta bu virüsle Anası , babası, kardeşi ölen insanlar mevcut iken , kendi aile mezarlıkları yerine İstanbulda benim bildiğim Avrupa ve Asya olarak iki yere gömüyorsunuz insanlar böyle bir durumda iken , insanlar işini kaybetmişken, bu siyasi öne çıkma zihniyeti nedir anlamadım .
    Tez zamanda Allah akıl fikir versin diyelim.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
     Alıntı Originally Posted by kotancı Yazıyı Oku
    imf kanalıyla herhangi bir borçlanmaya sıcak bakılmadığı açıklandı. fedden direk swap kanalıyla borçlanma yapılacak deniyordu ondada ABD tahvillerini daha önce sattığımız için faydalanamıyoruz. ee şimdi pazartesi ne olacak. bizim sıçrayışımızın sebebi imf değilmiydi. o değil cuma akşamı 114.900 den short poz açtım kapanışta bi baktım 115.400 e çekmişler. yine akşam seansında üttüler beni. pazartesi 114.900 altında açmazsa pozu hemen kapatırım. bu basılan paralar kurtarmayacak bence piyasaları ama endeksler yukarı gidiyor. çünkü kimse çalışmıyor normal bir kriz değil bu. fabrikalar kapalı. istediğin kadar para ver piyasaya daha çok zararı olacak. allah sonumuzu hayır etsin.
    Endekslerin gitme sebebi

1- gelen krizi görmeyip ters yakalanmalari

2- FED'in inanılmaz desteği

3- short pozisyonların inanilmaz artması

4- piyasaların nasıl krizin geldiğini gormedilerse şimdi de boyutunu doğru olcememeleri...

El sonuç bir önceki dipleri unutmayın en fazla 3-4 haftaya o rakamlara ihtiyaç olacak...

Şimdi çöldeki vaha rallisinin tadını cikaralim
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

4. 1 aydan beri önümüzdeki 2 hafta çok önemli deniyor..krizi kontrol etmede yöntem bu heralde

5. 2 hafta diye diye bu sene böyle biter

6. Bu virüs yeni olduğu için tam anlamı ile ülkeler neyin ne olduğunu bilmiyor.
    Yavaş yavaş huyunu suyunu öğreniyor .
    Tanıdığım bir arkadaşım 48 yaşında 12 gün önce testi positif çıktı , hastaneye gidiş nedeni ne ateş ne öksürük, nede nefes alma problemi şikayeti 3 gündür sırtlarındaki ağrı olduğunu söyledi.Aynı evi paylaştığı kişilerin test sonuçları negatih , şimdi kendisi ile görüştüm dünkü testi negatif çıkmış bugun taburcu etmeyi düşünüyorlar.
    12 gün boyunca 4 adet hergün hap verilmiş kendisine anlatmak istediğim Virüsün şuanda bilmediğimiz kişiler üzerinde farklı değişimleri mevcut , aynı yatağa girdiği eşinde yok , çocuklarında yok, çalıştığı arkadaşında yok .
    Sonuç olarak karşımıza çıkarsa birbirimize ısınıp ısınmayacağımızı ozaman anlayacağız .

7. Fed psikolojik olarak destek veriyor bana göre.daha doğrusu panik yapılmasın ekonomi çok zarar görmesin diye yalan söyleyebilir..abd için yalan söylemek yapmadığı iş değil..sonsuz para madem yapılıyordu, 2001 ve 2008 krizinde neden yapılmadı da şirketlerin batması önlenmedi..o zaman Fed in aklı nerdeydi..Krizin dibinde göreceksiniz Fed nasıl kıvırtacak
     Alıntı Originally Posted by acm Yazıyı Oku
    Endekslerin gitme sebebi

1- gelen krizi görmeyip ters yakalanmalari

2- FED'in inanılmaz desteği

3- short pozisyonların inanilmaz artması

4- piyasaların nasıl krizin geldiğini gormedilerse şimdi de boyutunu doğru olcememeleri...

El sonuç bir önceki dipleri unutmayın en fazla 3-4 haftaya o rakamlara ihtiyaç olacak...

Şimdi çöldeki vaha rallisinin tadını cikaralim

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    İstanbulda oturuyorum hükümet valilik üzerinden vefa ekmek dağıtımı desede , büyükşehirde halk ekmek üzerinden İstanbulda ekmek olayına el attı , sabah geldiler aldım.Yalnız üzüldüğüm nokta bu virüsle Anası , babası, kardeşi ölen insanlar mevcut iken , kendi aile mezarlıkları yerine İstanbulda benim bildiğim Avrupa ve Asya olarak iki yere gömüyorsunuz insanlar böyle bir durumda iken , insanlar işini kaybetmişken, bu siyasi öne çıkma zihniyeti nedir anlamadım .
    Tez zamanda Allah akıl fikir versin diyelim.
    Dr. Koç “İBB Mezarlıklar Dairesi olarak bulaşıcı hastalık sonucu ölen vatandaşlarımız için farklı bir mezarlık uygulamamız yoktur. Aile kabirleri var ise ya da önceden edinilmiş bir kabir alanına sahiplerse oraya gömülmektedirler. Ancak mevcut bir kabir yok ise daha hızlı ve rahat defin için Anadolu ve Avrupa yakalarında hazırlanan uygun kabristanlarda defin yapıyoruz”.

https://m.haberturk.com/yazarlar/fat...e-de-yeni-bina

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 582/1002 İlkİlk ... 82482532572580581582583584592632682 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •