Originally Posted by
ressam
Empati yaparak bakmak gerek piyasaya. Evim varsa ve paraya ihtiyacım yoksa hatta bir miktar nakitim de varsa , evi keyfi bir fiyata satarak gönlümdeki başka bir evi almak istediğimde fiyatım farklı olacaktır.
Ticaret yapıyorum veya işsiz kaldım. Evim var, borçlarımı ödemek veya yaşamımı idame ettirmek için evi satmam gerekse, istediğim fiyatı dayatmam mümkün mü ? Makul bir fiyat teklif edene veririm.
Evim yoksa, nakit elimde bekliyorsam veya işim ( gelirim ) garantiyse krediler ucuzken ev almanın tam zamanıdır. Belirlediğim bölgedeki satıcıları ( gerçek ev sahiplerini ) bir haftada belirlerim. Razı olacakları Gerçek fiyatı bir kaç hamle ile saptarım. İşi bitiririm.
Sn ressam,
Sahibinden sitesinden bazı mülklerin fiyatı artıyor. Nedenini sorduğumda TL'nin değer kaybı gösteriliyor.
Burada gözlemlediğim bu kişilerin çoğu gerçek satıcı değil. Diğer yandan komisyoncularda çok ciddi problemliler. Sonuçta aracılar ama mal sahibi adında o kadar çok karar veriyorlar ki sanki sadece satıcı taraf danışmanı gibi... Alıcı olanda farklı bir emlakçı tutup alıcı danışmanlığı yapması lazım.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri