Artan

57,00 49.45 18:10
32,56 10 18:10
5,28 10 18:10
78,65 10 18:10
42,24 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

335,25 -10 18:10
146,70 -9.94 18:10
19,40 -9.94 18:10
10,69 -9.94 18:10
323,50 -9.76 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.605.207.559,09 18:10
8.186.928.980,50 18:10
8.168.381.873,70 18:10
6.502.315.631,32 18:10
6.415.017.036,70 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8003 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - III

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Red face şart

Köy Enstitüleri umut oldu

Corona virüsü ve açlık korkusuyla insanlar marketleri yağmalarken, Köy Enstitüleri 80. kuruluş yıl dönümünde dünyanın yeni umudu oldu. ABD, Hindistan, Kore, Venezuela gibi 100'ün üzerinde ülke "Atatürk Modeli" diye tüketimden, üretim toplumuna geçiş için enstitüleri örnek alan uygulamalara başladı.

https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim...-oldu-5753874/
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

2.  Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    Köy Enstitüleri umut oldu

Corona virüsü ve açlık korkusuyla insanlar marketleri yağmalarken, Köy Enstitüleri 80. kuruluş yıl dönümünde dünyanın yeni umudu oldu. ABD, Hindistan, Kore, Venezuela gibi 100'ün üzerinde ülke "Atatürk Modeli" diye tüketimden, üretim toplumuna geçiş için enstitüleri örnek alan uygulamalara başladı.

https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim...-oldu-5753874/
    Coğrafya kadermiş, bence hepsi öğretilmiş çaresizlik!

Bugun 80.yılına giren Köy enstitüleri kapatılmamış olsaydı, insanlarımız daha eğitimli, daha becerikli, daha nitelikli, daha üretken olsaydı nasıl eğitim ve refah düzeyine sahip bir ülke olurduk acaba?

Bazen çapsız ve liyatkatsız birileri bir karar alır, alınan o kararla "koca bir ulusun kaderi değişir."
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

3.  Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    Coğrafya kadermiş, bence hepsi öğretilmiş çaresizlik!

Bugun 80.yılına giren Köy enstitüleri kapatılmamış olsaydı, insanlarımız daha eğitimli, daha becerikli, daha nitelikli, daha üretken olsaydı nasıl eğitim ve refah düzeyine sahip bir ülke olurduk acaba?

Bazen çapsız ve liyatkatsız birileri bir karar alır, alınan o kararla "koca bir ulusun kaderi değişir."
    https://twitter.com/m_sukruoglu/stat...57082940887041

Bu twette Köy Enstitüleri ile ilgili 9 tane kısa video paylaşılmış.

Savaştan ve yokluktan çıkmış, halkın büyük kısmı eğitimsiz, muhteşem bir projenin hayata geçirilmesiyle insanlarımızın kendi küllerinden yeniden doğuşu.

İzlerken tüylerim diken diken oldu sevindim, gururlandım, kızdım.

Köy enstitüleri kapatılmamış olsa İskandinav ülkelerinden eğitim ve yaşam standardı olarak daha yüksek seviyede olabilmeyi hayal edebiliyor musunuz?

Lütfen izleyin o kadar akıcı ve bilgilendirici ki hiç sıkılmayacaksınız.
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
     Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    https://twitter.com/m_sukruoglu/stat...57082940887041

Bu twette Köy Enstitüleri ile ilgili 9 tane kısa video paylaşılmış.

Savaştan ve yokluktan çıkmış, halkın büyük kısmı eğitimsiz, muhteşem bir projenin hayata geçirilmesiyle insanlarımızın kendi küllerinden yeniden doğuşu.

İzlerken tüylerim diken diken oldu sevindim, gururlandım, kızdım.

Köy enstitüleri kapatılmamış olsa İskandinav ülkelerinden eğitim ve yaşam standardı olarak daha yüksek seviyede olabilmeyi hayal edebiliyor musunuz?

Lütfen izleyin o kadar akıcı ve bilgilendirici ki hiç sıkılmayacaksınız.
    Bu konuda pek dile getirilmeyen bir mevzudan bahsedeyim.
    Tek partili dönemden geçişte,muhalif parti Chp içinden çıkmıştır. Yani demokrat parti. İşte bu partiyi kuranların telkini ile iSMET paşa 1946-47 yılından itibaren köy enstitülelerine öğrenci alımını durdurmuştur. En büyük hatası olmuştur. İyi bir komutandır ama siyaset ayrı bir konu. ABD nin desteğini alan DP ve onun uzantıları hala hüküm sürmektedir.
    Geçmişteki hatalara hayıflanmak yerine yeni bir atılım yapmak gerekir de. Benim bu seyirci muhalefetten pek umudum yok.
    Bazı şeylerin kökten değişmesi gerekir de bu milletten de bir umudum yok açıkça.

5.  Alıntı Originally Posted by nikrece Yazıyı Oku
    Bu konuda pek dile getirilmeyen bir mevzudan bahsedeyim.
    Tek partili dönemden geçişte,muhalif parti Chp içinden çıkmıştır. Yani demokrat parti. İşte bu partiyi kuranların telkini ile iSMET paşa 1946-47 yılından itibaren köy enstitülelerine öğrenci alımını durdurmuştur. En büyük hatası olmuştur. İyi bir komutandır ama siyaset ayrı bir konu. ABD nin desteğini alan DP ve onun uzantıları hala hüküm sürmektedir.
    Geçmişteki hatalara hayıflanmak yerine yeni bir atılım yapmak gerekir de. Benim bu seyirci muhalefetten pek umudum yok.
    Bazı şeylerin kökten değişmesi gerekir de bu milletten de bir umudum yok açıkça.
    O dönemde bu yanlış karara imza atanlar bu vebali taşıyarak göçüp gitmişler, ama sonuçlarına şu anda biz daha sonra gelecek nesiller katlanacak!

Yine o dönemde ABD'nin yardımına karşılık Köy Enstitülerinin kapatılmasını istemesi çok manidar.

Geçmişten günümüze o kadar çok hata yapıldı ki; artık en ufak yanlış tsunami etkisi yaratarak çarpıyor.

Ahmetg Guest
    Hani bir video seyredersiniz hayatiniz degisir ya iste bu video oyle bir sey

https://twitter.com/nasipetme/status...81432217747458

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •