Sayfa 311/985 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon
Arama sonucu : 7880 madde; 2,481 - 2,488 arası.

Konu: Viop - XVII

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    yaşam şartlarının ucuz olduğu küçük şehirlere dönüşler özendirilmeli ve hatta mecburi hale getirilmeli devlet yardımı alacak olanlar için..büyük şehirlerde bu haliyle yuksek nufuslar sürdürülebilir değil..

istanbulda 4-5 bin tl den aşağı geçinemeyecek aileler aynı para ile anadoluda çok rahat geçinebilirler.. hala para kazanabilen, vergi veren bireyler bu işşizleri ve geliri olmayanları uzun süre bakacaksa bu tür beklentiler oldukça normal karşılanmalı.. ülkeye yeni bir format gerekiyor şehircilik anlamında..

kriterler belirlenmeli..yani istanbuldasın işşizsin devletin yardımını bekliyorsun: devlet istanbulda kalırsan 1000 tl , anadoluda memleketine dönersen 1500 tl vereceğim diyebilmeli.. anadoluya transferler büyük şehirlerin devlete olan yükünü azaltacaktır ayrıca trafik gibi konularda rahatlama verimliliği arttıracağı için milli gelire katkı bile yapabilir..

ayrıca.. unutmamalı ki istanbul için 4-5 bin lira dedim ama bu para aslında sürünme seviyesi.. normal bir aile için günümüz şartlarında bir eve en az 8-10 bin tl girmeli.. daha düşük rakamlarla bazal metabolizma şartları var demektir..
    Büyükşehir de 4-5 bin alan küçük yerde yarısını alamaz bedavaya çalışır orda iş yok ki para olsun

2. Bloomberg HT
    @BloombergHT
    ·
    2d
    Gelişmekte olan ülkelerin borsa yatırım fonlarından rekor çıkış http://bb.ht/IWENOY

3.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Trump: “Dünyada en fazla ölümün olduğu yer biz değiliz. En fazla olan yer Çin olmalı. Devasa bir ülke. Bununla ilgili çok büyük problemlerden geçti. Mutlaka en fazla ölü onlarda olmalı.â€
    Yani benim en baştan beri dediğim gibi çin çan çonlar yalan söylüyorlar diyor yavas yavaş virüsün faturasını Çin'e çıkartma hazırlığı var Çin'in hiçbir verisine itibar etmediğim için onlarin çok çok daha kötü olduğunu düşünüyorum bir avuç pirinç parasına çalışan Çinliler o bir avuç pirincide bulamazlar ama bundan kimsenin de haberi olmaz bu sistemde.

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Büyükşehir de 4-5 bin alan küçük yerde yarısını alamaz bedavaya çalışır orda iş yok ki para olsun
    günümüzdeki işşizlik sürecinden bahsediyorum.. adamın artık geliri yok.. devletten yardım bekliyor.. bunlara yardımın şartı anadoluya transfer olmalı bu nufusu.. söylediğim bu.. oralarda temel ihtiyaçlar daha ucuza karşılanabilir..

ayrıca.. bu nufusa yardımı işi olan diğer vatandaşlar yapacak ve onlarında üzerindeki yükü düşünmek gerekiyor.. adam köle gibi uzun bir süre işşiz bir nufusu bakmak için yuksek vergileri ödemek zorunda kalırsa artık kendisi çalışmaz veya o da devletten yardım istemeye başlar..

sürdürülebilirlik anahtar kelime.. büyük mega şehirler ile salgın, işşizlik, deprem gibi büyük problemlerin üstesinden gelemeyiz.. anadoluya transfer ilk şart.. ama yeterli değil.. iş yerleri de taşınmalı..her yöreye uygun bir sürü model geliştirilebilir.. ilk adım bir problem olduğunu farketmek: büyük nufuslarla istanbul gibi yerler sürdürülemez bir dinamik oluşturuyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    https://www.bloomberg.com/news/artic...-bond-purchase

BDDK özel bankalara seve seve kredi vereceksiniz; devlet tahvili alacaksınız demiş.

“Topladıkları mevduattan daha fazla kredi vermesi...” cümlesi inanılmaz.

Sonra diyorsunuz bankalar neden gitmiyor ?

Neden gitsin abi??

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bankalar biraz daha düşer bu zoraki yaptırımdan dolayı.

büyük şehirde işşizsen.. iş bulma umudu yoksa.. yapacağın fazla bir şey kalmıyor.. ama masrafların yuksek.. kira.. ulaştırma.. gıda..ısıtma..enerji vb..

ama bu kişi anadoluda toprakla uğraşırsa.. veya anadoluda nispeten düşük kalifikasyon ile kurulabilecek bir sürü iş var.. tarımda veya bu tür işlerde çalışır ama masrafları istanbula göre daha az olur.. bunları sübvansiye eden diğer vatandaşların sırtınada daha az yük binmiş olur..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Her hafta sonu yeni ne karar gelecek diye bekler olduk. Bu haftada heybeden bu çıktı. Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi öncülüğünde yapılan bir araştırma yeni tip koronavirüs (SARS-CoV-2) yayılımının eylül ayında başlamış olabileceğini ortaya koydu.
    Yani Çin aslında aylardır Covid-19'u tüm dünyadan gizlemiş olabilir....
    Daha önce yazmıştım.
    Çin ilk vakayı duyurmadan çok önce insanlar WeChat adlı en büyük arama motorunda yeni sars, öksürük, yüksek ateş ,ishal vs aratmaya başlamış idiler.

Zaten bu virüsün farkına varan doktorda şüpheli bir şekilde öldü. Adamı ilk başta bir de tutuklamışlardı.

Bütün bu süreç aşağı yukarı iki aya tekabül ediyor ilk resmi vakadan önce. Bu sürede dünyanın çin ile olan münasebeti olağan şekilde devam etti.

Her yere mal satan her yere turist gönderen çin ama bilinçli ama bilinçsiz bu virüsü yaydı bence.

G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Sayfa 311/985 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •