-
Alfred royalde o hesabi zor yaparsin. cunku stoklar gelen talebe gore asiri degisiyor. Stok artinca brut karlilik da dusuyor. 2019 da donemsel ciro sirayla 59-72-75-89 milyon tl idi. sene sonu stogu ise 97 milyon tl kapadilar. Normalde stoklar 30-70 milyon tl arasinda degisiyordu gecmis senelerde. Eger bu stogu ilk ceyrekte(ki bu donemde korona etkisi gorulmedi) urune donusturup sattilarsa bambaska bir rakam gelir. Zamaninda Vedata anlatamadim Royalci de dedigi gibi bilancodan anlamiyor, Royal artik faiz yuku altina girmis bir sirkettir. Borclari nedeni ile senelik 47 milyon tl faiz oduyor. Yani her donem cebimizden yaklasik 10 milyon tl bankalara faiz verecegiz. Ancak buradaki sansimiz dolar kuru yukseldikce ihracat nedeni ile kur farki geliri yaziyoruz. Eger borclari tl uzerinden(maalesef bilancoda bu da gizlenmis) borclandilarsa bizim icin bu da cok guzel bir haber olur. pazarlama ve genel yonetime de 12 milyon tl verdin donemsel. Diyelim Bilanco full temizlendi diger gelir ve gider kalemlerinde surpriz yok buradan kur farki gelirinden 8 milyon tl aldin. Senin dedigin gibi son donem 90 milyon civari ciro yaptin. yuzde 15 brut kardan 13.5 mbrut kar-10 milyon faiz gideri-12 milyon tl satis pazar-genel yonetim+8 milyon kur geliri yani 0.5 milyon tl net zararla kapatirsin. Ancak stoklari sattilarsa is degisir. Neredeyse 1.5 donemlik stok yaptilar. Firmanin fiyatlamasinda uzun vadede yarattigi gelir akimlari, is modeli , marka degeri, ve daha bircok prametre etki eder. Royal 2019 cirolarini donemsel hesaplayabilmek icin insider olmak lazim. Asil bilancoda benim dikkat cekmek istedigim nokta su. Gecen sene hali uretimi 1.65 milyon m2 oysa bu rakam 2014 senedinde 2.72 milyon m2 idi. Iplik 13.94 bin ton , 2015 senesinde bu rakam 19.1 bin ton idi. Bu sunu gosteriyor, firma halen inanilmaz dusuk kapasitelerde is yapiyor. Kapasitesi genel mudurun de bahsettigi gibi(size videosunu gondermistim) tam kapasiteye ulastigi zaman Ciro rakami cok rahat 500-600 milyon tllere ulasacaktir. O zaman da karlilik rakamlari tamamen degisecektir. Bunun icin biraz daha sabir gerekiyor. Korona bence Royale yaraycaktir. Bu ortamda Kucuk firmalar batarak Royalin ihracati daha da artabilir diye dusunuyorum. Her ne kadar forumda Hayali ve Vedata kizsak da verdikleri rakamlari zamanla gorecegiz. Ayrica hayalinin bahsettigi fiyat artisi rakamlarini da bilancoda gorduk. Arkadas hakliymis. Royal artik Fetoden temizlenen kendi ayaklari ustunde durabilen Thy gibi bir devlet sirketidir. Bunu lutfen unutmayalim. Saygilar.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri