Sağolasın TH usta..esir olduk zaten hayırlısı
Sağolasın TH usta..esir olduk zaten hayırlısı
Şu HSBC'nin Halkbankta "2 yıl içinde 40 milyar tl lik özsermayeye ulaşılacağı" beklentisini ben çözemedim. Bu seviyeye ulaşmak için 2020'de 3.5 milyar, 2021 de 4.5 milyar tl net kâr elde etmesi lazım bankanın ki 32+3.5+4.5=40 milyar tl ye ulaşabilelim. Mevcut piyasa şartlarında HALKB'de bu mertebelerde kârlılıklar yaşanacağını iddia ediyor HSBC. Bu iddialarının altını nasıl doldurduklarını çok merak ediyorum. Demek ki ABD'deki yargılamadan bankanın ya sıfır ya da çok cüzi bir mali ceza ile yırtacağını varsayıyorlar. Böyle bir varsayımda bulunmuş olmaları şart, aksi halde 2 yılda defter değerinin 40 milyar tl ye çıkması tam bir hayaldir.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Selam Çiko, panik yapmaya gerek yok. Sermaye enjeksiyonu için güzergah AT1 ihracı olarak gözüküyor her ne kadar %100 emin olamasak da. Yalnız ben HSBC'nin HALKB beklentisine kafayı taktım. Adamlar her nedense ABD'deki yargılamadan mali ceza kapsamında ciddi manada bir olumsuzluk çıkmayacağını varsayıyor. Belki de bir kaç ay önce British Arab Bank'a kesilen 400 milyon dolara yakın mali cezanın uzlaşma sürecinde %99 dan fazla ıskontoya uğrayıp 3 küsür milyon dolara indirilmesini emsal olarak alıyorlardır.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Büyükşehir'deki arkadaşlar 4 gün daha zorunlu olarak sokağa çikamiyacaksiniz Allah kolaylik versin
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üst düzey bir Türk yetkili Reuters'a COVID-19 salgını nedeniyle Rus S-400 füzelerinin Nisan ayında aktivasyonunun ertelendiğini söylemiş.
WTI petrol herhalde dibi bulacak sudan ucuz hale geldi. Varili 7.76 dolara geriledi
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amerikan ham petrolü 5 dolar 😁 nedir bu acep??? Yorum var mı?
Yer İmleri