Originally Posted by
abcd
Sn. ebcim,
Nazik cevabi yorumunuz için teşekkürler.
Şirketimiz gerçekten 10 numara her yönüyle.
Tek zaafiyeti, çok sağlıklı ve sağlam bir firma olduğu için yatırımcılar fazla heyecanlı bulmuyor, bu yüzden fiyatlama seviyeleri hakettiği yerin çok altında. Böyle alışılmış ve görülmüş geçen yıla kadar. Şimdi kabuğunu kırdığı dönemler yaşıyor.
Bugün bile biraz daha geçiş yaptım başka hisselerimden.
Çok basit bir hesapla;
Yıllık 120 mln dolar vergi sonrası net karı olan, finansal borcu ve yapacak yatırımı kalmamış olan, faaliyette bulunduğu sektörün insan yaşamına hitap etmesi dolayısıyla her zaman aktif kalabilen bir şirketi kaça satın alırlar veya değerleme yapıldığında şirket değeri ne olur objektif okarak....sorularının cevabı çok açık.
Ebitda çarpanı olarak değerleme yapıldığında bu sektörler genelde 9-10 çarpanla değerlenir.
Yukarıda net karı yazdım, ebitda ( vergi, faiz ve amortisman öncesi kar) rakamını yazmak istemiyorum, yazarsam olması gereken şirket değeri uçuk bir rakam çıkacak ve yanlış yönlendirmeye sebep olacak.
Ama şöyle yaklaşabiliriz, bir şirket düşünelim dolar bazında satın aldığınız fiyatı ( şu an selec 650 mln usd) size risk olmadan 5 yılda geri ödüyor. Dolar bazında garanti % 20 getiri.
Siz şirket sahibi olsanız bu fiyata verir misiniz?
Ben rakamlara böyle bakınca, huzurla ve emin bir şekilde bekliyorum adil piyasa fiyatını.
Yer İmleri