Sayfa 875/1003 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885925975 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 6,993 - 7,000 arası.

Konu: HALK Cafe - II

Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    dün investing verileri biraz karıştı, bugün rakamlar daha net, ham petrol 15,64 dolar %23,5 ekside diğer brent ise 20,80 dolar %19 ekside. Bu ürünler önemli. Petrol nereye kadar düşer. Dün az çok gördük, nereye kadar düşer değil, nerede durur.

Ereğli kardemir gibi yüksek fırın var onlarda üretmek zorundalar.

Petrolü ipden alacak bir gelişme olmalı, aksi durumda dolar altın tl borsa gibi hiç bir ürünün gecerliliği kalmaz.

Keza ben dolar alıp satıyorum ama aslında en güvensiz araç dolar, ondan önceki güvensiz araç vob. güvenli olarak senetleri görebiliriz. banka orada ereğli orada tüpraş orada. Tabi uygun rakamları bulmak şartı ile.
    dünyanın en büyük petrol tüketen 2 ülkesi çin ve abd, petrolü ipten alacak hamleler bir tek bu ülkelerden beklenebilir.

kaldı ki abd nin tekrar düşük dolar politikasına geçmesini, üretimi çin dışı merkeze kaydırmaları tüm gelişmiş ülkelerden açısından ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

belki kimilerine saçma gelebilir düşük petrol, sıfır faiz sırada düşük kur, benim tahmin bu yönde. sn KIZILDAĞ bu konuda yorumunuzu merak ediyorum.
    men dakka dukka

2.  Alıntı Originally Posted by kxsr Yazıyı Oku
    dünyanın en büyük petrol tüketen 2 ülkesi çin ve abd, petrolü ipten alacak hamleler bir tek bu ülkelerden beklenebilir.

kaldı ki abd nin tekrar düşük dolar politikasına geçmesini, üretimi çin dışı merkeze kaydırmaları tüm gelişmiş ülkelerden açısından ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

belki kimilerine saçma gelebilir düşük petrol, sıfır faiz sırada düşük kur, benim tahmin bu yönde. sn KIZILDAĞ bu konuda yorumunuzu merak ediyorum.
    Böbrek yetmezliği var, diyalize girecek, doktor önce eski ilaçları istiyor, içinden bazı tansiyon gibi ilaçları kullanmasına izin veriyor, sonra başka bir ilaç mideye hasar verdiği için önce mide ilaçı alıyor. Hastanın durumu çok kötü. Hangi ilaç derken direk diyaliz makinesi ölümden önceki son çıkış imkanı. Ve bazı hastalar diyalizden sonrada iyileşmiyor.

Dünya bunu hastalığın neresinde, böbrek yetmezliği dünya için yenimi başladı yoksa bitmek üzere mi. Bunu konuşarak yazarak belki buluruz.

Ama şu net, 6-8 trilyon dolar sadece abd insanı için kullanılmayacak, bu bahane ile mal mülk alacak kendine. Biz swap da açıkta kaldığımız için faydalanamıyoruz, bu açık kapatılmalı.

Kurlardan önce altında ki hareketlilik paraya güvensizliğin bir sembolü görülebilir.

Evet ülke istese de istemese de dış kaynaklı düşük kur tehlikesi var, bu ne zaman başlayacak nasıl başlayacak, henüz başlamadı.

3. Endeks 1,16 ekside, bankalar %50 daha fazla ekside. vob daki gibi makas gelmiş spot piyasaya, yada ben öyle görüyorum.

4. Eskiden jo-inme falan izleme paylaşıyorlardı o hala devam ediyor mu? Bilen biri yardımcı olabilir mi

MI 9 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Böbrek yetmezliği var, diyalize girecek, doktor önce eski ilaçları istiyor, içinden bazı tansiyon gibi ilaçları kullanmasına izin veriyor, sonra başka bir ilaç mideye hasar verdiği için önce mide ilaçı alıyor. Hastanın durumu çok kötü. Hangi ilaç derken direk diyaliz makinesi ölümden önceki son çıkış imkanı. Ve bazı hastalar diyalizden sonrada iyileşmiyor.

Dünya bunu hastalığın neresinde, böbrek yetmezliği dünya için yenimi başladı yoksa bitmek üzere mi. Bunu konuşarak yazarak belki buluruz.

Ama şu net, 6-8 trilyon dolar sadece abd insanı için kullanılmayacak, bu bahane ile mal mülk alacak kendine. Biz swap da açıkta kaldığımız için faydalanamıyoruz, bu açık kapatılmalı.

Kurlardan önce altında ki hareketlilik paraya güvensizliğin bir sembolü görülebilir.

Evet ülke istese de istemese de dış kaynaklı düşük kur tehlikesi var, bu ne zaman başlayacak nasıl başlayacak, henüz başlamadı.
    ben çok ilkel düşünmek istiyorum ve abd özelinde yazıyorum, abd de şuan işsizlik tavan yapıyor, hizmet sektöründeki arkadasım pizza şube müdürü tanıdığın gazete dağıttığından bile bahsediyor.

abd önümüzde seçim var, ülke halka para dağıtmaktan ziyade iş vaat etmeli, her ne kadar cebimizde para olsa da insanların çalışarak meşgale bulması gerekiyor.

tekrar ilkel düşünmeye devam edelim, seçime gidecek abd nin insanlara iş verebilmesi için tüketimi artırması, çarkları döndürmesini petrolden başlayarak tüm maliyetleri azaltırsa, dış dünyaya da iran dahil ithalatı neden kolaylaştırmak istemesin.

tekrar dünyaya sevimli abd nin gözükme zamanı gelmedi mi? barışçıl, dost, dünyanın abisi abd.

bu krizde dünyanın en büyük eksiği bir abi veya liderdi. coronoyı dünya çapında yöneten bir lider çıkmadı.
    men dakka dukka

6. Mesela garan için teknik 8,30 rakamı işaret etti, kaç gün onun üstünde kalmayı başardı, 3 gün olmadan geri saldı. Bu bankalar ile devletin bir husumeti var, hafiften mesajlar veriliyor ama, bankalar tınlamıyor. Keza özel bankaların kredi koşullarına göre kredi vermesi gelecek için doğru bir hareket. Halk ziraat vakıf borç çevirme yapılandırma anlamında para veriyor. Sorgu yok, sual yok.

7.  Alıntı Originally Posted by kxsr Yazıyı Oku
    ben çok ilkel düşünmek istiyorum ve abd özelinde yazıyorum, abd de şuan işsizlik tavan yapıyor, hizmet sektöründeki arkadasım pizza şube müdürü tanıdığın gazete dağıttığından bile bahsediyor.

abd önümüzde seçim var, ülke halka para dağıtmaktan ziyade iş vaat etmeli, her ne kadar cebimizde para olsa da insanların çalışarak meşgale bulması gerekiyor.

tekrar ilkel düşünmeye devam edelim, seçime gidecek abd nin insanlara iş verebilmesi için tüketimi artırması, çarkları döndürmesini petrolden başlayarak tüm maliyetleri azaltırsa, dış dünyaya da iran dahil ithalatı neden kolaylaştırmak istemesin.

tekrar dünyaya sevimli abd nin gözükme zamanı gelmedi mi? barışçıl, dost, dünyanın abisi abd.

bu krizde dünyanın en büyük eksiği bir abi veya liderdi. coronoyı dünya çapında yöneten bir lider çıkmadı.
    İlk kez ve çok hızlı yaşadık, bence lider secilecekse, merkel aday olabilir. Ülkesini çok iyi hazırlamış.

Biz sıcak para ile dönen bir ülke olduğumuz için, abd deki 50 milyon işsizlik rakamı onlardan çok önce bizi vurabilir. Bunuda gözden kaçırmayalım.

8. Dolar 7 lira oldu, bundan 6 ay önce dolar 7 olsaydı, ereğli 12 liraya giderdi, mesela. şimdi geri gidiyor, olmayan ticarette dolar 20 lira olsa ereğli ne yapacak ki. Güzel bir söz geldi aklıma, imka kurallarına göre yazayım, öyle okunsun.

"Baba demiş, deve 1 pul, oğlum alma kalsın. Baba demiş, deve 1000 pul, oğlum çek gelsin demiş"

Sayfa 875/1003 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885925975 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •