abd hisse fiyatlarını ne pahasına olursa olsun yukarda tutacaklar.
abd li vatandaşların varlığı korunmuş olacak.
ederine bakan olmayacak
abd hisse fiyatlarını ne pahasına olursa olsun yukarda tutacaklar.
abd li vatandaşların varlığı korunmuş olacak.
ederine bakan olmayacak
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
şirketler reel de batsa bile borsa da batmayacak.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
FED her gun 50 milyar dolarlik alim yapiyor.
Nasıl bir yıla girdik arkadaş böyle biran önce geçsede kurtulsak
Evet petrol önemli, bunu bir ben değil, dünya söylüyor ve izliyor, ama daha farklı bir bilinmeyen var, yani bir yöne sağlam yaslanmak yada onu yakalamak için. Öncelikle DXY dolar endeksi bu endeks 100 de, 103 üstü parizzzz olur, 125 olursa dolar sadece bizde değil her yerde %20 üstü katlar. Parite 1,00 görebilir. Aynı günlerde en kripto paralardan BTC de 3-4 bin lere hatta 2 bin lere gelirse petrol için gördüklerimiz daha ufak şaşırtan kalemler olarak kalır. Bakalım bu iki ürün neler yapacak. Özellikle ikiside çok izlenen yada etkisi bilinen bir şey değil. Yani DXY nasıl yükselir, Dxy, sadece sizin değil diğer dünya ülkelerinin dolar ihtiyacı ile yükselir. Şuan abd tahvilleri ile bu gideriliyor, bir süre sonra giderilemediği görülürse renk değişir. Kripto satıp dolar alanlar bilgisayar paranın ne kadar sahte ve sanal olduğunu görmüş olurlar. Ufak bir dipnot kalsın.
İşbank topiğinde gördüm, bağlantılı yazı vardı, okumak istemedim, rakamı gördüğünde kadıköyden kurtköy, körfezden köseköy, bursadan bilecek, gözlerimin önünden geçti. Gerçekten bu kadar konut ihtiyacımız varmıydı. Biz neden aynı oranda fabrika üretim tesisi yapamadık. Köprüler tüneller gerçekten çok güzel, ulaşım olmaz olmaz ama gelir garantisi verilen devlet tesislerinin garantileri nasıl ödenecek. Gecen ay İstanbul da elde edilen vergi geliri %45 civarında düşüş sağlamış. Bu rakamı %5 artırmak için kırk takla atılıyordu, %45 düşürmek için iki günde alınan kararlar yeterli oldu.
HALKIN KONUT KREDİSİ BORCU*
2002 ARALIK: 164 milyon dolar
2017 ARALIK: 50 milyar 178 milyon dolar
Kaynak: BDDK
Yuh, ne bicim rakamlar onlar.
Yer İmleri